středa 12. března 2014

Glazované kuřecí s pórkovou omáčkou

Na přípravu budete potřebovat:

2 kuřecí prsa
1PL tekutého medu
3PL sojové omáčky
50ml bílého suchého vína
2 stroužky česneku
2KL sušeného nebo 1PL čerstvého estargonu
špetka soli

Na omáčku:
1 velký pórek
1 cibule
kousek másla
100ml bílého suchého vína
2KL hrubozrnné hořčice
2KL dijonské hořčice
100g krémového čerstvého sýru
50 ml smetany
špetka cukru
+ zbytek marinády 

Postup:

Nejprve připravíme z uvedených surovin marinádu, do které naložíme alespoň na hodinu plátky prsou 
( můžeme je předem rozříznout na menší části).
Maso poté vyjmeme z marinády, opečeme je z obou stran a přidáme k dopečení cca 3PL marinády. Maso z pánve vyjmeme, přidáme kousek másla a na něm orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Osolíme, přidáme hořčice a podlijeme vínem. Necháme zčásti odpařit, přilijeme zbytek marinády, rozmícháme smetanový sýr a vše necháme asi 10 mint dusit. Zjemníme smetanou, dochutíme solí, popř. špetkou cukru.
 




1 komentář: