neděle 16. března 2014

Indické cibulové smaženky ( bhajis) s mátovou rájtou


Na přípravu budete potřebovat:

2 velké cibule
100g Hrašky
1PL kari pasty ( použila jsem žlutou) nebo koření
1/2KL prášku do pečiva
chilli paprička nebo drcené chilli ( podle chuti)
sůl
voda cca 150ml

Na rájtu:
1 malý bílý hustý jogurt
pár snítek čerstvé máty
1 malý stroužek česneku
špetka soli 

Postup přípravy receptu : 

Cibuli nakrájíme na proužky. Smícháme v míse suroviny na těstíčko, tzn. hrašku, prášek do pečiva, kari pastu, chilli, sůl a vodu podle potřeby. Cibuli přimícháme do směsi.


Rozpálíme v pánvi dostatečné množství oleje a smaženky pečeme do zlatova z obou stran. Na papírové utěrce odsajeme přebytečný tuk.
Na rájtu smícháme jogurt s utřeným česnekem, posekanou mátou a malinko osolíme. 






Žádné komentáře:

Okomentovat