neděle 9. března 2014

Jelení steak s liškami

Na přípravu budtete potřebovat:

jelení roštěná ( cca 400g)
drcený jalovec a pepř
sůl
olej

Na omáčku pro dvě osoby:

2PL zeleného naloženého pepře
hrst lišek
100ml bílého vína
smetana na vaření, cca 150ml
kousek másla
sůl 

Postup:

Maso nakrájíme na plátky, cca 2cm vysoké, potřeme je lehce olejem a posypeme drceným jalovce a pepřem. Necháme hodinu odležet při pokojové teplotě.


Vhodnou pánev rozpálíme na vysokou teplotu a steaky na ní zprudka opečeme z obou stran. Každou stranu cca 2 minuty. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.
Do výpeku přidáme kousek másla a ne něm orestujeme lišky, nemusíme dlouho, tak 5 minut. Přidáme zelený pepř, víno, necháme trochu odpařit a nakonec vlijeme smetanu. Prohřejeme a dochutíme.
Maso osolíme až nyní, naservírujeme a podáváme s omáčkou. 


 



Žádné komentáře:

Okomentovat