čtvrtek 13. března 2014

Pečená sýrová roláda

Na přípravu budete potřebovat:
 
Na pečený sýrový plát:
50g másla
50g hladké mouky
250ml mléka ( i trochu více)
150g nastrouhaného tvrdého sýru ( gouda, eidam, ementál ...)
4 vejce ( žloutky + sníh z bílků)
muškátový oříšek, pepř, sůl

+ 50g blaťáckého zlata na zapečení

Na náplň třeba:
1 tučný tvaroh
2PL smetany
červená a žlutá paprika
pažitka
1-2 stroužky česneku
špetka červené papriky
sůl
Náplň si můžete zvolit libovolnou, kdo co rád. 

Postup:

Rozehřejeme máslo a za stálého míchání na něm opražíme mouku. Zalijeme mlékem a dobře rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky. Do bešamelu vmícháme sýr a roztavíme. Vmícháme vejce a necháme malinko zchladnout, ale ne moc, aby nám to zase neztuhlo. Vmícháme sníh a hmotu rozprostřeme stejnoměrně na pečícím papírem vyložený plech. Pečeme 15-20 minut, až nám povrch zezlátne. Trochu se nám to nafoukne, ale po zchladnutí opět splaskne.



Tvaroh se smetanou vyšleháme do hladka, přidáme na jemno nakrájené papriky, pažitku, utřený česnek a osolíme.




Vzniklou nádivkou pomažeme zchladlý plát ( nesmí být úplně studený), svineme do rolády a dáme posypaný sýrem zapéct pod rozpálený gril. Musí být předem rozpálený, aby se zapeklo pouze max. 2 minutky, jinak by se nám nádivka začala roztékat. 





5 komentářů:

  1. Uf, to je krása, v sobotu bude oslava, určitě upeču. Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se povede a chutná. Budu očekávat resumé, zda se povedla :-)

      Vymazat
  2. I tato roládička zmizela rychlostí blesku. Děkuji za recept. Jindra

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to pročítám a do toho těsta dáváte celá vejce nebo žloutky? Asi žloutky a ty bílky potom ušleháte na sníh :-)

    OdpovědětVymazat