pátek 11. dubna 2014

Bramborový salát s okurkou a koprem ( skvělý ke grilovačce )


Na přípravu budete potřebovat:

1kg brambor varného typu A
1 větší salátová okurka
1 větší cibule
hrst čerstvého nasekaného kopru
1PL bílého vinného octa
1 zakysaná smetana
3PL majonézy
2PL smetany
sůl
pepř

Postup přípravy receptu:

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky. Okurku nastrouháme na slaboučké plátky, cibuli najemno nakrájíme. Vše vložíme do větší misky a přidáme kopr. Zakápneme vinným octem, osolíme a opepříme.
Na zálivku smícháme zakysanou smetanu, majonézu a sladkou smetanu, dobře promícháme a přidáme do salátu. Dobře promícháme, popřípadě dosolíme a dochutíme. Necháme uležet.

6 komentářů:

  1. tak salát jsem dělala v pátek ke grilovanému masíčku (kuřecí,krkovice ) nejdřív přítel divně koukal cože to kombinuju dohromady , brambory a salát.okurka.....nějak jsem neodhadla brambory,ještě ,že jsem měla okurky 2.No,co vám budu povídat,bylo toho plná mísa a kamarád soused mísu doslova vylízal :-) a všichni chválili a rozplývali se jak je to vynikající,moc děkuju ,fakt skvělý !
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, to jsem moc ráda, že vám tolik chutnal. Už jsem někde psala, že i ten, kdo nemá rád kopr, je ze salátu nadšen. Díky za milou zprávu :-)

      Vymazat
  2. Dobrý den.zeptam se hloupe.co je sladká smetana?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smetana na šlehání je sladká smetana :-)

      Vymazat
    2. Sladká smetana je i méně procentní, nemusí být na šlehání ;-)

      Vymazat
  3. Takové jídlo by mně provonělo celý baráček. A co teprve taková koprová omáčka na chalupě. Joo, tak to jsou vzpomínky na mé mládí. Tehdy moje maminka a babička byly sehraná dvojice a vždy nám vařili na chatách a na dovolených. Tak moc ráda na obě vzpomínám v dobrém!

    OdpovědětVymazat