neděle 31. srpna 2014

Rychlé těsto na pizzu bez kynutí z domácí pekárny



Na přípravu budete potřebovat:

 250ml vlažné vody
5 lžic olivového oleje
2 lžičky soli
500g hladké mouky
lžička sušeného droždí

Postup přípravy receptu:

Všechny uvedené suroviny na těsto vložíme v pořadí tekuté-suché do pekárny a pustíme na 10min. program Těsto - jen na prohnětení, nenechat dále kynout, program ukončíme. Jakmile je těsto vypracované, pekárnu vypneme a těsto necháme 5 min. uvnitř odpočinout. Lze samozřejmě zpracovat rukou, ale pekárna nám tuto práci ušetří.
Těsto nenecháváme kynout, jen krátce odpočinout.
Poté těsto rozdělíme na 2 části, vyválíme na lehce pomoučněné desce tenký plát, který přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe náplní a pečeme v troubě předehřáté min. na 250°C, dokud okraje nezezlátnou.
Pozn.: z uvedeného množství surovin připravíte těsto na 2 velké plechy.





Žádné komentáře:

Okomentovat