pondělí 22. září 2014

Krkovice pečená na klobásovém zelí


Na přípravu budete potřebovat:

4 plátky krkovice
1/2 menší hlávky bílého zelí
2 cibule
1 měkčí větší pikantní klobása
100g slaniny
3 stroužky česneku
drcený kmín a pepř
1PL hladké mouky
sůl
olej
sůl

Postup přípravy receptu:

Krkovici osolíme, opepříme a okořeníme drceným kmínem. V pekáči ji opečeme dohněda z obou stran a vyjmeme. Do výpeku přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, po chvíli restování přidáme i nakrájenou klobásu a nakonec posekaný česnek, aby nám delším restováním nezhořkl. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a přidáme ke klobásové směsi, oslíme a malinko podlijeme. Dusíme asi 10 minut přiklopené. K zelí vrátíme maso a vložíme pekáč do trouby vyhřáté na 200C. Pečeme doměkka. Maso vyjmeme ( udržujeme v teple ), zelí zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. Podáváme s brambory nebo bramborovými knedlíky.




Žádné komentáře:

Okomentovat