sobota 4. října 2014

Řízek v utajení


Na přípravu budete potřebovat:

 
4 vepřové řízky
pepř - já použila pomerančový
grilovací nebo jiné koření - používám Bejby gril bez solí a glutamátu
hladká mouka, solamyl
sůl

Na zapékací směs:
3 PL strouhanky
5 dkg slaniny
5 sušených rajčat
5 dkg nivy
2 PL kysané smetany
1 PL čerstvého smetanového sýra
1 KL křeníku
2 stroužky česneku
svazek zelené petrželky
sůl 



Postup přípravy receptu:

Řízky naklepeme, osolíme, okořeníme a z obou stran zaprášíme solamylem a moukou. Opečeme v pekáčku na oleji, podlijeme trochou vody a asi 10 minut dusíme. 


Maso vyjmeme a necháme trošku zchladnout.
Zapékací směs připravíme smícháním smetany, sýra, křeníku, posekaných sušených rajčat, česneku, petrželky, nastrouhané nivy a nakrájené slaniny. 


Přisypeme strouhanku a utvoříme hustší pastu, kterou naneseme na maso. 


Vložíme do rozpálené trouby na 200C a zapečeme do červena. Během pečení můžeme mírně podlévat. 




Žádné komentáře:

Okomentovat