pondělí 26. ledna 2015

Plněné kuřecí s paprikovou omáčkou


4 kuřecí prsa
200g choriza nebo pikantní paprikové klobásy či čabajky
5 paprik ( nejlépe červené)
100g slaniny
2 menší cibule
1 stroužek česneku
1-2PL zakysané smetany
1KL uzené červené papriky
1KL sladké červené papriky
čerstvá a sušená bazalka
sůl, olej 

Postup přípravy receptu:

Nejprve vložíme 3 papriky do trouby pod gril, pečeme tak dlouhou, až se nám na nich objeví černé " puchýře". Poté je horké vložíme do mikrotenového sáčku, lépe se nám sloupnou.


Do kuřecích prsou nařízneme kapsu, zvenku osolíme a zevnitř posypeme uzenou paprikou. Kapsy naplníme nastrouhaným nebo jemně nakrájeným chorizem ( klobásou ) orestovaným na cibulce. Okraje přimáčkneme k sobě nebo je spíchneme jehlami. Posypeme sušenou bazalkou.
Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm z obou stran prudce opečeme, vyjmeme a dáme na pekáčku dopéct do rozpálené trouby na 200C cca 10 minut.
Ve výpeku orestujeme cibuli, nakrájenou slaninu, popř. i zbytek náplně, přidáme oloupané a nakrájené upečené papriky, posypeme sladkou paprikou, osolíme a mírně podlijeme vodou. Dusíme 5 minut, vložíme posekaný česnek, provaříme a vše rozmixujeme. Vrátíme zpět, přidáme nakrájené zbylé čerstvé papriky a dusíme na skus. Pokud je potřeba, podlijeme ještě trochou vody.
Nakonec vmícháme teplou kysanou smetanu a posekanou bazalku. Promícháme, provaříme, dochutíme a odstavíme. 




2 komentáře:

  1. Milá Andreo, právě jsme objevila Váš blog. Jedním slovem bomba!!! Hned jdu něco podle Vás vyzkoušet.A už teď se těším, co dobrého u Vás objevím příště.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ladi, tak to jsem moc ráda, že jste si sem našla cestu a doufám, že až něco zkusíte, dáte vědět , jestli chutnalo. Děkuju za milou zprávu :-)

      Vymazat