čtvrtek 1. října 2015

Frankfurtská polévka


Občas se i v naší rodině objeví párky, děti chtějí párek v rohlíku a když zbydou, udělám frankfurtskou polévku. Má se samozřejmě dělat z párků frankfurtských, ale já měla jiné a nic na chuti polévky to nezměnilo. Dělám ji s brambory a zjemněnou mlékem a smetanou.


Na přípravu budete potřebovat:

3 tenké párky
4 brambory
1 cibuli
1l vývaru
1PL sladké papriky
100ml mléka
100ml smetany
2PL hladké mouky
sádlo nebo olej
sůl a pepř

Postup přípravy receptu:

Na sádle nebo oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přihodíme kolečka párků a orestujeme.  Odstavíme ze zdroje tepla, posypeme paprikou, moukou a promícháme.
 Vrátíme zpět na zdroj tepla, zalijeme vývarem, důkladně rozmícháme a cca 10 minut prováříme. Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a opepříme a vaříme do změknutí brambor. Ke konci přilijeme mléko a smetanu a necháme chvilku ještě probublat. Podle potřeby dochutíme. A u nás nesmí chybět na posypání voňavý libeček.




6 komentářů: