pátek 8. ledna 2016

Krkovice na houbách a česneku


Už bylo na čase, po všech těch ptácích, kuřatech, kachnách a krůtách, taky na kus vepříka. Děti baští jenom drůbež, tak dneska jsem vařila pro sebe. A manžela samozřejmě :-D Už se mi po krkovičce stýskalo a maso na houbách mám moc ráda. Takže taková skoro klasika. Připravila jsem k ní šťouchané brambory s kapustou . Ale jak já si teda pochutnala, mňam;-)



Na přípravu budete potřebovat:

3 plátky krkovice
1 cibule
3 stroužky česneku
hrst sušených hub
drcený kmín a čerstvě mletý pepř ( s tím nešetřete )
sušená majoránka
hladká mouka na poprášení masa případně na dohuštění šťávy
vývar nebo voda na podlévání
olej
sůl

Postup přípravy receptu:

Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na oleji zesklovatíme cibuli, z masa oklepeme přebytečnou mouku a vložíme opéct z obou stran na cibuli. Přihodíme houby a 2 posekané stroužky česneku. Houby nemusíme předem namáčet, podusí se spolu s masem a změknou. Okmínujeme, podlijeme vývarem jen tak aby maso nebylo zcela potopené, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200C na 30 minut. Poté odklopíme a necháme dopéct ještě cca 10 - 15 minut. Podle potřeby nepatrně podléváme. Maso vyjmeme, udržujeme v teple a pekáč přendáme na plotnu. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme podle potřeby cca 1PL hladké mouky, důkladně promícháme a přidáme rozemnutou majoránku a poslední stroužek česneku. Podlijeme a necháme ještě 15 minut zvolna provářet. Já jsem ještě do šťávy přidala čerstvě mletý pepř, ale každý podle své chuti.




3 komentáře:

  1. Hledám jak zítra upravit kuřecí stehna. Recept mě zaujal, tak ho zkusím z kuřecího.
    Láká mě kombinace houby, česnek a majoránka.

    OdpovědětVymazat
  2. Uvařila jsem a byla to dobrota.

    OdpovědětVymazat
  3. Dělám takto nejen krkovici. Do trouby to nedávám, ale pomalu táhnu na kamnech až se maso rozpadá a hooodně čerstvě mletého barevného pepře. Je to velká dobrota

    OdpovědětVymazat