středa 24. května 2017

Burger s žampionem portobello, karamelizovanou cibulí a klobásou


Jak už jsem předesílala, letos jsem i já vystupovala na Bosch Fresh Festivalu v Plzni, kde jsem pro firmu Schneider prezentovala na Grill stage mimo jiné i dva druhy skvělých klobás s více než 80% masa. Jejich další složkou byly sušené švestky a druhou pak sýr gouda. Zakomponovala jsem je do burgeru s portobellem a karamelizovanou cibulí. Návštěvníci si pochutnali. Zkuste taky, nemusí být v burgeru přece vždycky jen mleté hovězí ;-) Recept byl připraven pro web Jak na velké věci .

  
Na přípravu budete potřebovat:

1 bulka
1 žampion portobello
snítka tymiánu
1 grilovací klobása se švestkou Schneider
1 grilovací klobása s goudou Schneider
listy salátu nebo rukoly
1 rajče
1 větší cibule
1 KL třtinového cukru
1 PL octa balsamico
1 PL majonézy
1 KL chilli omáčky
olej
sůl

Postup přípravy receptu:
Burger můžete připravit na jakémkoliv grilu nebo grilovací pánvi. Jen na cibuli budete potřebovat pánvičku. Nejdříve opečte řezné plochy bulky. Majonézu smíchejte s chilli omáčkou a dochuťte případně solí. Žampion zevnitř potřete olejem, osolte a posypte lístky tymiánu. Vše se snažte dostat mezi lupeny. Žampion opečte nejprve lupeny dolů a pak ho obraťte. Uvnitř se vytvoří šťáva, kterou v něm ponechte.
Cibuli nakrájejte na kolečka a na oleji ji orestujte. Zasypte cukrem a nechte krátce zkaramelizovat. Osolte a zalijte balsamicovým octem. Ještě chvilku promíchávejte, než se ocet odpaří. Dochuťte.
Klobásu také ogrilujte a nakrájejte na slabší plátky. Spodní část bulky potřete chilli majonézou. Postupně vrstvěte listy salátu, na ně položte žampion a jeho prohlubeň naplňte karamelizovanou cibulí. Na ni pak přijdou plátky klobásy, rajčete a pokud budete chtít, i kolečka čerstvé cibule.




2 komentáře:

  1. Ahojky, skvělá fotka :) A jídlo vypadá opravdu luxusně, hned bych ochutnala

    OdpovědětVymazat