Na přípravu budete potřebovat:
2 kuřecí prsa rozkrojená na slabší plátky ( možno použít i plátky stehenní)
150g slaniny
150g malých žampionů
pár lísků čerstvé šalvěje
100 ml bílého vína
kousek másla
hladká mouka na posypání masa
pepř ( já jsem použila pařížský pepř od Antonína - pepř, paprika, směs bylin, špetka cukru)
sůl
150g slaniny
150g malých žampionů
pár lísků čerstvé šalvěje
100 ml bílého vína
kousek másla
hladká mouka na posypání masa
pepř ( já jsem použila pařížský pepř od Antonína - pepř, paprika, směs bylin, špetka cukru)
sůl
Postup:
Plátky masa osolíme, okořeníme pepřem a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.
Na suché pánvi nejprve vypražíme dokřupava plátky slaniny, které vyjmeme a odložíme stranou. Pokud máme málo vypečeného tuku, přilijeme pár kapek oleje a orestujeme pokrájené žampiony, osolíme. Také žampiony dáme stranou.
Na suché pánvi nejprve vypražíme dokřupava plátky slaniny, které vyjmeme a odložíme stranou. Pokud máme málo vypečeného tuku, přilijeme pár kapek oleje a orestujeme pokrájené žampiony, osolíme. Také žampiony dáme stranou.
Na stejné pánvi opečeme kuřecí plátky z obou stran, podlijeme vínem a přihodíme lístky šalvěje. Necháme zcela odpařit, podlijeme trochu vodou nebo kuřecím vývarem a přiklopené dusíme cca 10 minut.
Poté k masu
přidáme zpět žampiony, kousek másla na zjemnění a nakonec nalámanou
slaninu. Už pouze rychle prohřejeme, aby nám slanina přiliš nezvlhla a
zůstala křupavá.
Žádné komentáře:
Okomentovat