Na přípravu budete potřebovat:
1 lučina ( lze nahradit čerstvým sýrem, cottagem apod.)
1 palice celého česneku
5 ks sušených rajčat nakládaných v oleji a bylinkách
1PL olivového oleje nebo oleje ze sušených rajčat
pažitka ( já použila čínskou česnekovou)
sůl, pepř
1 palice celého česneku
5 ks sušených rajčat nakládaných v oleji a bylinkách
1PL olivového oleje nebo oleje ze sušených rajčat
pažitka ( já použila čínskou česnekovou)
sůl, pepř
Postup:
Příprava pečeného česneku viz. pozn.
Lučinu smícháme s olivovým olejem, vymačkaným pečeným česnekem, posekanými sušenými rajčaty a pažitkou, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
Lučinu smícháme s olivovým olejem, vymačkaným pečeným česnekem, posekanými sušenými rajčaty a pažitkou, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
Pečený česnek:
Nejprve si dáme péci mírně seřízlé palice česneku s kouskem másla
zabalené do alobalu. Pečeme cca 45-50 minut v troubě při 220- 250C dokud
česnek není měkký. Já si dělám pečený česnek do zásoby vždy, když něco
peču v troubě a pak si ho zamrazím.
Ahoj, mám dotaz. Co si mám představit pod pojmem "vymačkaným pečeným česnekem"? Pomazánka vypadá fakt luxusně, jen bych nerada něco pokazil. Díky Iva
OdpovědětVymazatIvčo, jak píšu, nejdřív se ten česnek upeče zabalený v alobalu. Tím pečením krásně změkne a pak ho jenom prsty lehce vymáčknete :-)
OdpovědětVymazatDo remosky se mi vešlo 10 česneků. Stačilo jim půl hodinky. Pomazánka je vynikající 😋. Mám cottage, příště zkusím domácí lučinu
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat