TISK RECEPTU

Stránky

neděle 16. března 2014

Kuřecí nudličky s pomerančem


Na přípravu budete potřebovat:

3 kuřecí prsa
2 pomeranče
2 řapíky celeru
cca 3cm čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
2 jarní cibulky
1 feferonka nebo drcené chilli
1PL škrobu
3PL ústřicové nebo teriyaki omáčky
2PL sójové omáčky
1PL koření Meat masala ( složení: sladká paprika, chilli, římský kmín)
olej 

Postup: 

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, okořeníme kořením meat masala,zalijeme sójovkou, škrob rozmícháme v malém množství vody a přidáme k masu. Pořádně promícháme, aby se všechny kousky masa obalily a necháme alespoň 20 minut odležet.
Celer s cibulkami nakrájíme na proužky, česnek, feferonku a zázvor najemno. Z pomeranče ořežeme kůru i s bílou slupkou a mezi žebry vyřežeme měsíčky. Šťávu přitom zachytáváme a ze zbytku po vykrájení ji všechnu ještě vymačkáme.
Ve woku nebo hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso a za stálého promíchávání a oddělování kousků opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme, přidáme malinko oleje, pokud je potřeba a orestujeme celer, jarní cibulky a zázvor, nakonec i česnek. Vrátíme maso, přilijeme pomerančovou šťávu a ústřicovou nebo teriyaki omáčku. V této chvíli vhodíme prohřát měsíčky pomeranče, promícháme a dochutíme.


Žádné komentáře:

Okomentovat