TISK RECEPTU

Stránky

pondělí 17. března 2014

Kuřecí prokládané pestem, šunkou a parmazánem

 
Na přípravu budete potřebovat:

2 kuřecí prsní řízky
2PL bazalkového pesta ( měla jsem koupené)
pár plátků sušené nebo schwarzwaldské šunky
parmazán
hrst cherry rajčat
kousek másla
olivový olej
sůl 


Postup:

Kuřecí řízky dvakrát podélně rozkrojíme, ale ne úplně dokonce, aby nám zůstal držet pohromadě. Osolíme, potřeme pestem, obložíme sušenou šunkou, posypeme parmazánem a složíme na sebe zpět ( celý postup viz. foto).

 


Nakonec obalíme celý řízek sušenou šunkou a ovážeme provázkem. Na pánvi vhodné i do trouby nebo v pekáčku si rozpálíme olivový olej a řízky na něm ze všech stran zprudka opečeme, přihodíme pár rozpůlených rajčátek, podlijeme malinko voudou, asi tak 50ml a dáme do rozpálené trouby dopéct. Rajčátka spolu s výpekem udělají k masu šťávu, kterou nakonec zjemníme kouskem másla. 


 

Žádné komentáře:

Okomentovat