Na přípravu budete potřebovat:
2 kuřecí prsní řízky
2PL bazalkového pesta ( měla jsem koupené)
pár plátků sušené nebo schwarzwaldské šunky
parmazán
hrst cherry rajčat
kousek másla
olivový olej
sůl
2PL bazalkového pesta ( měla jsem koupené)
pár plátků sušené nebo schwarzwaldské šunky
parmazán
hrst cherry rajčat
kousek másla
olivový olej
sůl
Postup:
Kuřecí řízky dvakrát podélně rozkrojíme, ale ne úplně
dokonce, aby nám zůstal držet pohromadě. Osolíme, potřeme pestem,
obložíme sušenou šunkou, posypeme parmazánem a složíme na sebe zpět (
celý postup viz. foto).
Nakonec obalíme celý řízek sušenou šunkou a ovážeme provázkem. Na pánvi
vhodné i do trouby nebo v pekáčku si rozpálíme olivový olej a řízky na
něm ze všech stran zprudka opečeme, přihodíme pár rozpůlených rajčátek,
podlijeme malinko voudou, asi tak 50ml a dáme do rozpálené trouby
dopéct. Rajčátka spolu s výpekem udělají k masu šťávu, kterou nakonec
zjemníme kouskem másla.
Žádné komentáře:
Okomentovat