Na přípravu budete potřebovat:
200g žampionů
pár hlaviček sušených shiitake hub ( čerstvé je poněkud obtížné sehnat)
hrst sušených hub Jidášovo ucho
1PL sójové omáčky
1PL teriyaki omáčky ( popř. Hoisin omáčky)
1PL vinného octa
špetka cukru
drcené chilli, cca 1KL
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
zelená petrželka
olej
sůl
pár hlaviček sušených shiitake hub ( čerstvé je poněkud obtížné sehnat)
hrst sušených hub Jidášovo ucho
1PL sójové omáčky
1PL teriyaki omáčky ( popř. Hoisin omáčky)
1PL vinného octa
špetka cukru
drcené chilli, cca 1KL
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
zelená petrželka
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Sušené houby přelijeme horkou vodou a necháme min. 2 hodiny bobtnat. Žampiony nakrájíme, malé na čtvrtky a velké na plátky.
Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a česnek posekáme.
Na omáčku smícháme všechny ingredience, podle chuti dokyselíme nebo dosladíme. Chuť by měla být pikantní a sladko - slano - kyselá.
Na rozpáleném oleji orestujeme asi minutu jarní cibulky a česnek, přidáme houby a restujeme asi 5 minut.
Na omáčku smícháme všechny ingredience, podle chuti dokyselíme nebo dosladíme. Chuť by měla být pikantní a sladko - slano - kyselá.
Na rozpáleném oleji orestujeme asi minutu jarní cibulky a česnek, přidáme houby a restujeme asi 5 minut.
Poté zalijeme omáčkou a restujeme
ještě dalších 5 minut. Houby by měly do sebe během té doby nasáknout
všechny chutě.
Podáváme s rýží nebo nudlemi.
Podáváme s rýží nebo nudlemi.
Žádné komentáře:
Okomentovat