TISK RECEPTU
▼
Stránky
▼
středa 14. ledna 2015
Italská čočka s pečenou treskou
Na přípravu budete potřebovat:
filety z tresky ( měla jsem tresku tmavou )
citronový pepř
bylinkové koření kabajaki ( nemusí být )
máslo
sůl
Na čočku:
200g zelené čočky
1 mrkev
2 řapíky celeru
2 větší šalotky nebo 1 menší cibule
1/2 cukety
3 rajčata
1 stroužek česneku
zelená petrželka
ocet balsamico
olivový olej
pepř
sůl
Postup přípravy receptu:
Ryby osolíme, okořeníme a vložíme do pekáčku. Poklademe plátky másla a dáme péct do trouby na 200C. Během pečení přeléváme výpekem. Pečeme 15 - 20 minut.
Čočku uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a snítkou rozmarýnu. Během vaření čočky připravíme zeleninovou směs. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájené šalotky, poté přidáme na malé kostičky nakrájený celer a mrkev, restujeme asi 5 minut a poté přihodíme stejně nakrájenou cuketu. Osolíme, opepříme a podlijeme nepatrně vodou ( stačí pár lžic , můžeme použít i bílé víno ). Až se voda odpaří, rozmačkáme do směsi česnek, přidáme pokrájená rajčata, scezenou čočku a dochutíme balsamicem. Nakonec vmícháme posekanou petrželku.
Původní recept na čočku byl od Z. Pohreicha, ale upravila jsem ho ke své chuti.
Dobré je to,děláme doma..já ještě přidám na konci strouhaný parmazán do čočky :)
OdpovědětVymazat