TISK RECEPTU
▼
Stránky
▼
středa 7. ledna 2015
Kuřecí gratinované s hruškou, celerem a nivou
Na přípravu budete potřebovat:
Já jsem dělala pouze pro sebe, takže se jedná o jednu porci.
1 kuřecí prso nebo stehenní řízek
1 hruška
1/4 menšího celeru
100g nivy
cca 3PL smetany na vaření
koření na kuře ( používám bejby gril )
pepř a sůl
olej
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na slabší plátky, trošku osolíme a okořeníme.
Hrušku a celer nakrájíme na plátky tenké cca 3mm. Na pánvi s olejem opečeme z obou stran maso, nemusí být úplně propečené, ještě se dopeče v troubě. Maso přendáme do zapékací misky a na téže pánvi opečeme zlehka hrušku i celer.
Plátky zakryjeme maso, opepříme a poklademe nakrájenou či nastrouhanou ( rozdrobenou ) nivou.
Vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut, poté polijeme smetanou a pečeme ještě 10 minut. Šťávou můžeme gratin přelévat.
Myslím, že by se určitě do tomuto pokrmu hodilo pár lístků čerstvého tymiánu, příště přidám.
Vařila jsem to dnes, jen jsem místo celeru normálního použila řapíkatý a přidala tam ten tymián. Je to vskutku výborné, i když jsem nevěděla přesně, jakou chuť to bude mít. Děkuji za inspiraci. Věra.
OdpovědětVymazatTak to jsem moc ráda, že Vám Věrko chutnalo, improvizovat se musí umět :-) Díky za milou zprávu
Vymazat