TISK RECEPTU
▼
Stránky
▼
středa 22. července 2015
Marmeláda z černého rybízu zastudena
Tuto marmeládu z černého rybízu dělávala už babička a vždycky byla skvělá. Nic se nevaří, všechny vitamíny zůstanou a nekazí se. Cukr obstará konzervaci dokonale. Babičky sklenky vždy uzavírala celofánem a převázala provázkem nebo stáhla gumičkou. Pokud byste se přece jen báli zkažení, přidejte lžičku konzervačního prostředku. Můžete ji vyzkoušet i z ostružin nebo malin, ty jsou taky luxusní :-)
Na přípravu budete potřebovat:
omytý černý rybíz
cukr krystal nebo krupice
na 100g vylisované šťávy se dává 100g cukru
rum
Postup přípravy receptu:
Bobule rybízu vložíme do odšťavňovače a vylisujeme šťávu. Je dobré drť odšťavnit dvakrát až třikrát. Do šťávy vsypeme cukr a důkladně rozmícháme. Necháme minimálně dvě hodiny odstát a každou chvilku šťávu promícháme, až se všechen cukr opravdu rozpustí. Na noc dáme marmeládu do lednice. Druhý den znovu promícháme a plníme do horkou vodou vypařených, suchých sklenek, které ještě vytřeme ubrouskem namočeným v rumu a zavíčkujeme. Víčka je nejlepší vyvařit ve vodě a osušit. Můžeme ještě povrch marmelády zalít trochou rumu.
A to doopravdy zhoustne.Nebude to jen šťáva.
OdpovědětVymazatZhoustne zaručeně, časem zrosolovatí :-)
Vymazat