Tento recept je od mojí maminky a ta ho má zase od nějaké své kamarádky či sousedky. Dřív se recepty předávaly napsané na papírku, dnes už je od toho internet :-) Koláč je výborný, není přeslazený a je po rybízu pikantně nakyslý. Zkuste :-)
Na přípravu budete potřebovat:
Na těsto:
420g polohrubé mouky
220g cukru
220g másla nebo Hery
6 žloutků
250ml mléka
trochu citronové šťávy
1 prášek do pečiva
+ sníh ze 6ti bílků
210g cukru moučka
300g kuliček červeného rybízu
Postup přípravy receptu.
Nejprve připravíme těsto na korpus. Tuk utřeme s cukrem a vejci a vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko s citronovou šťávou. Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozprostřeme a urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 170C a pečeme 20 minut. Těsto by nemělo být zcela propečené, jen by mělo být svrchu pevné. Bude se ještě péct dál.
Sníh ušleháme s cukrem dotuha a vmícháme do něj opatrně kuličky rybízu. Tuto směs naneseme na korpus a vložíme do trouby, kde jsme teplotu snížili na 110C. Hlídáme a můžeme nechat nakonec jenom pečení shora. Jakmile je sníh růžový, vypneme troubu a necháme otevřenou i s koláčem uvnitř dojít. Podáváme dobře vychlazený.
Žádné komentáře:
Okomentovat