TISK RECEPTU
▼
Stránky
▼
pondělí 13. července 2015
Sterilované sladkokyselé okurky nakládačky
Každý má asi ten svůj nejlepší a nejosvědčenější recept na zavařené sladkokyselé okurky. Nám chutná nejvíc zase tento, takže ho dávám do placu.
Na přípravu budete potřebovat:
Nálev na 16 sklenic:
3,75 l vody
1,25 l octa
350g cukru
150g soli
25 tablet cukerinu
Dále pak tento počet koření a zeleniny vždy na 1 sklenici:
3ks nové koření
5ks pepře
1/2KL bílé hořčice
1/2 - 1 bobkový list
3-5 plátků cibule
3 kolečka mrkve
3-5 plátků křenu
1 květ kopru
Postup přípravy receptu:
Nálev svaříme a necháme vychladnout. Do sklenic na dno vložíme koření, zeleninu a květ kopru a vyskládáme natěsno okurky. Poté zalijeme zchladlých nálevem tak, aby bylo vše ponořené, zavíčkujeme a sterilujeme při 80C 20 minut. Vyjmeme a necháme vychladnout.
Samozřejmě sklenice musí být dokonale čisté včetně víček.
Jsem dobrá kuchařka, to o mně říkají ostatní a i já sama si to myslím. Jediné co jsem se prostě nedokázala naučit-zavařovat okurky. Ty mršky jsou buď nechutné nebo měkké. A tak jsem to vzdala.
OdpovědětVymazatZvu Tě na svou giveaway: www.siraelxy.blogspot.cz
Nikdo učený z nebe nespadl, to je stará pravda. Zkustento recept a hlavně se musí dodržet teplota a doba sterilování.A díky za pozvání na giveaway :-)
VymazatTento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazat