TISK RECEPTU
▼
Stránky
▼
čtvrtek 3. září 2015
Krkovice na medu a hořčici
Nejlepší kus masa z vepříka. Souhlasíte se mnou? Krkovice je šťavnatá, nikdy není suchá a tvrdá jako třeba maso z kýty. Upravovat jde všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnám. A tentokrát jsem ji pekla se směsí hořčice, medu a spousty bylinek. Můžete ji podlít třeba černým pivem jako já nebo kdo nemá rád vaření s pivem, podlije jen vodou nebo vývarem.
Na přípravu budete potřebovat:
4 plátky krkovice
1 velká cibule
4 stroužky česneku
2PL hořčice ( dijonská nebo plnotučná )
1-2PL tekutého medu
2PL posekaných bylinek ( oregáno, tymián, rozmarýn )
1PL oleje
200-300ml černého piva
pepř
sůl
Postup přípravy receptu:
Nejprve připravíme směs z medu, hořčice, oleje a posekaných bylinek. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno. Na dno pekáčku rozprostřeme cibuli s česnekem.
Maso osolíme, vložíme do pekáčku a potřeme směsí a hojně opepříme. Podlijeme pivem nebo vodou, jen nepatrně, aby maso neplavalo, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200C. Podle potřeby podléváme a maso alespoň jednou obrátíme, aby se chuť směsi dostala do výpeku. Asi po 45 min. maso odkryjeme a necháme opéct. Ještě můžete během pečení polévat výpekem.
Jako přílohu bych zvolila něco bramborového, šťouchačky, kaši nebo jenom vařené.
Výborné, neskutečně dobré. Neděláme moc často vepřové, ale tuhle pochoutku budeme určitě opakovat. Díky moc. Martina ze severu.
OdpovědětVymazatDíky za vyzkoušení a komentář, jsem ráda, že vám chutnalo ;-)
Vymazattak uvidíme....už je to v troubě
OdpovědětVymazatdnes jsem pekla a je luxusní ♥
OdpovědětVymazat