Dnes byla u nás po dlouhé době ryba. Měla jsem v mrazáku ještě 2 filety kapra a dva kousky candáta. Zvolila jsem jednoduchou úpravu ryb v marinádě a položila jsem je do pekáčku rovnou na plátky brambor. Šťáva tak bude stékat pěkně na brambory, které budou skvěle chutnat.
Na přípravu budete potřebovat:
vyfiletovaný kapr nebo pokud nechcete filetovat, můžete ho nakrájet dle libosti
brambory
čerstvý rozmarýn
sůl
Na marinádu:
4PL rozpuštěného másla
pár snítek rozmarýnu a tymiánu
1KL sladké papriky
špetka pálivé papriky, pepře, drceného kmínu
1/2 cibule
2 - 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu:
Připravíme nejprve marinádu. Rozpustíme máslo, do něj přisypeme koření, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a bylinky . Dobře ji promícháme a pomažeme s ní ryby. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
Brambory nakrájíme na plátky a rozprostřeme je na dno pekáčku. Osolíme je a posypeme rozmarýnem. Na ně poklademe ryby a malinko podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 180C na půl hodiny. Pak odkryjeme, zkontrolujeme, zda jsou brambory měkké a pokud ano, zapneme na pár minutek gril, aby se maso hezky opeklo. A je hotovo, ryba i s přílohou z jednoho pekáčku :-)
Hmm vypadá to výborně :)
OdpovědětVymazat