TISK RECEPTU
▼
Stránky
▼
čtvrtek 26. listopadu 2015
Caesar salát ( s krevetami )
Caesar salát je nejčastějším salátem ve většině restaurací. Ovšem ne všude chutná a vypadá stejně, přestože receptura je jen jedna. Hlavně Češi si zase upravili recept k obrazu svému ;-)
Na přípravu budete potřebovat:
římský salát
starší bílé pečivo na krutony
parmazán
( já jsem servírovala salát s orestovanými krevetami na másle )
Na zálivku:
2 žloutky
1KL dijonské hořčice
1/2KL cukru
100ml rostlinného oleje
1KL bílého vinného octa
4ks ančoviček
1 menší stroužek česneku
sůl a pepř
( nebo můžete samozřejmě použít hotovou majonézu, pokud se vám nechce dělat domácí, cca 2PL a pak přidat ančovičky, česnek, ocet, sůl a pepř )
Postup přípravy receptu:
Nejprve připravíme zálivku. V misce vymícháme metličkou nebo ručním šlehačem žloutky s cukrem, octem, solí a pepřem. Do směsi postupně pomalu za stálého míchání přiléváme olej a vymícháme do požadované konzistence majonézu. Do ní pak vmícháme najemno posekané ančovičky a utřený stroužek česneku. Odložíme do lednice.
Z bílého pečiva nakrájíme věší krutony a nasucho je opečeme na pánvi. Necháme vychladnout.
Římský salát nakrájíme na proužky, parmazán nastrouháme na hobliny a dvě třetiny přidáme k salátu. Přihodíme krutony a vše důkladně spojíme zálivkou. Všechny kousky salátu by měly být obalené zálivkou. Podáváme posypané zbytkem parmazánu, případně s orestovanými krevetami nebo proužky kuřecího prsa.
Žádné komentáře:
Okomentovat