TISK RECEPTU
▼
Stránky
▼
pátek 8. ledna 2016
Krkovice na houbách a česneku
Už bylo na čase, po všech těch ptácích, kuřatech, kachnách a krůtách, taky na kus vepříka. Děti baští jenom drůbež, tak dneska jsem vařila pro sebe. A manžela samozřejmě :-D Už se mi po krkovičce stýskalo a maso na houbách mám moc ráda. Takže taková skoro klasika. Připravila jsem k ní šťouchané brambory s kapustou . Ale jak já si teda pochutnala, mňam;-)
Na přípravu budete potřebovat:
3 plátky krkovice
1 cibule
3 stroužky česneku
hrst sušených hub
drcený kmín a čerstvě mletý pepř ( s tím nešetřete )
sušená majoránka
hladká mouka na poprášení masa případně na dohuštění šťávy
vývar nebo voda na podlévání
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na oleji zesklovatíme cibuli, z masa oklepeme přebytečnou mouku a vložíme opéct z obou stran na cibuli. Přihodíme houby a 2 posekané stroužky česneku. Houby nemusíme předem namáčet, podusí se spolu s masem a změknou. Okmínujeme, podlijeme vývarem jen tak aby maso nebylo zcela potopené, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200C na 30 minut. Poté odklopíme a necháme dopéct ještě cca 10 - 15 minut. Podle potřeby nepatrně podléváme. Maso vyjmeme, udržujeme v teple a pekáč přendáme na plotnu. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme podle potřeby cca 1PL hladké mouky, důkladně promícháme a přidáme rozemnutou majoránku a poslední stroužek česneku. Podlijeme a necháme ještě 15 minut zvolna provářet. Já jsem ještě do šťávy přidala čerstvě mletý pepř, ale každý podle své chuti.
Hledám jak zítra upravit kuřecí stehna. Recept mě zaujal, tak ho zkusím z kuřecího.
OdpovědětVymazatLáká mě kombinace houby, česnek a majoránka.
Uvařila jsem a byla to dobrota.
OdpovědětVymazatDělám takto nejen krkovici. Do trouby to nedávám, ale pomalu táhnu na kamnech až se maso rozpadá a hooodně čerstvě mletého barevného pepře. Je to velká dobrota
OdpovědětVymazat