TISK RECEPTU

Stránky

sobota 9. dubna 2016

Segedín


Tento recept sem dám spíš pro začínající kuchaře, protože ti kuchyní již políbeni mají určitě ten svůj nejosvědčenější recept. Tak tady je teda ten můj :-)




Na přípravu budete potřebovat:

750g vepřového masa ( krkovice, plec )
1kg kysaného zelí
2 cibule
3PL mleté sladké červené   papriky
špetka mleté pálivé papriky
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
100ml smetany
2PL hladké mouky
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu:

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji nebo sádle. Maso nakrájíme na kostky cca 2x2cm a přidáme k cibuli. Zprudka orestujeme ze všech stran. Osolíme, opepříme, zaprášíme paprikami, rychle promícháme a zalijeme vodou do výšky masa. Vhodíme nové koření a dusíme přiklopené cca 45 minut. Podle potřeby mírně podléváme. K masu přidáme okapané zelí, přidáme cca decku vody, bobkové listy a dusíme ještě cca 20 minut. Hladkou mouku  rozmícháme asi ve 100ml smetany a přilijeme do hrnce. Promícháme a necháme ještě cca 10 minut provařit. Podáváme s knedlíkem, u nás zásadně s bramborovým.


3 komentáře:

  1. Jojo, taky jsem ho dneska chtěla dělat a dojde na něj asi ve středu :-) Ale dělám ho s houskovým knedlíkem.

    OdpovědětVymazat
  2. Výborný, přítel se jen olizuje :-) A já se tu ještě trochu porozhlédnu... Janka

    OdpovědětVymazat