Určitě jste si domů přinesli krásné jahody, ať už z vlastní zahrady nebo koupili někde na trhu a přemýšlíte, co z nich kromě knedlíků a marmelády připravit. Samozřejmě můžete použít i jiné ovoce, třeba třešně, višně, meruňky nebo borůvky.
Recept se určitě taky bude hodit k zužitkování již třeba namačkaných nebo nevzhledných plodů. Tahle bublanina je za půl hodiny na stole, není suchá, je krásně vláčná 😉.
Na přípravu budete potřebovat: (na plech)
300 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
150 g moučkového cukru
150 g oleje (ghee nebo rozpuštěného másla)
250 g bílého jogurtu
2 vejce
ovoce
Postup přípravy receptu:
Nejprve omyjte a očistěte ovoce. Troubu rozpalte na 170-180°C. Vyšší plech vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečicím papírem.
Všechny suroviny na těsto vložte do mísy a důkladně promíchejte. Vlijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte ovocem, buď celým nebo pokrájeným a vložte do trouby. Pečte do růžova 20-25 minut. Zkuste špejlí, zda je bublanina propečená.
Můžete, prosím napsat rozměr plechu na kterém jste koláč pekla? Děkuji.
OdpovědětVymazat