Na přípravu budete potřebovat:
5 velkých brambor
2 kuřecí prsní řízky
hrst mražených špenátových listů
1/2 červené papriky
3 stroužky česneku
1 červená feferonka
1-2PL ostřejšího kari
2dcl smetany ( kdo rád exotičtější chutě jako já, dá kokosové mléko)
2dcl kuřecího nebo zeleninového vývaru
sůl
2 kuřecí prsní řízky
hrst mražených špenátových listů
1/2 červené papriky
3 stroužky česneku
1 červená feferonka
1-2PL ostřejšího kari
2dcl smetany ( kdo rád exotičtější chutě jako já, dá kokosové mléko)
2dcl kuřecího nebo zeleninového vývaru
sůl
Postup přípravy receptu:
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky, osolíme a dáme vařit skoro do měkka. Slijeme.
Maso nakrájíme na stejné kostky jako brambory, dáme opéct na rozpálený olej. Poté k němu přidáme brambory, na proužky nakrájenou papriku a feferonku, kari, posekaný česnek, podlijeme vývarem a dusíme 10 minut. Nakonec vmícháme smetanu ( kokosové mléko) se špenátovými listy a prohřejeme.
Maso nakrájíme na stejné kostky jako brambory, dáme opéct na rozpálený olej. Poté k němu přidáme brambory, na proužky nakrájenou papriku a feferonku, kari, posekaný česnek, podlijeme vývarem a dusíme 10 minut. Nakonec vmícháme smetanu ( kokosové mléko) se špenátovými listy a prohřejeme.
Dobrý den, zpravidla nic nekomentuji, ale u tohoto receptu udělám vyjímku. Vřele děkuji za inspiraci. Takto udělat kari mě nenapadlo.
OdpovědětVymazatPřidal jsem zázvor a římský kmín, aby tam bylo "ještě více Indie".
Juro, děkuji za milou zprávu. Ráda jsem inspirovala
Vymazat