pondělí 14. dubna 2014

Bramborové curry


Na přípravu budete potřebovat:
 
5 velkých brambor
2 kuřecí prsní řízky
hrst mražených špenátových listů
1/2 červené papriky
3 stroužky česneku
1 červená feferonka
1-2PL ostřejšího kari
2dcl smetany ( kdo rád exotičtější chutě jako já, dá kokosové mléko)
2dcl kuřecího nebo zeleninového vývaru
sůl 

Postup přípravy receptu:

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky, osolíme a dáme vařit skoro do měkka. Slijeme.
Maso nakrájíme na stejné kostky jako brambory, dáme opéct na rozpálený olej. Poté k němu přidáme brambory, na proužky nakrájenou papriku a feferonku, kari, posekaný česnek, podlijeme vývarem a dusíme 10 minut. Nakonec vmícháme smetanu ( kokosové mléko) se špenátovými listy a prohřejeme. 




2 komentáře:

  1. Dobrý den, zpravidla nic nekomentuji, ale u tohoto receptu udělám vyjímku. Vřele děkuji za inspiraci. Takto udělat kari mě nenapadlo.
    Přidal jsem zázvor a římský kmín, aby tam bylo "ještě více Indie".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juro, děkuji za milou zprávu. Ráda jsem inspirovala

      Vymazat