Na tento recept, který jsem našla na jednom arabském blogu, jsem si koupila speciálně co nejmenší cuketky. Určitě to nepřipravujte z nějakých přerostlých, tyto malé jsou chuťově mnohem lepší a křehčí. Jídlo je trochu pikantní a kořením vonící ;-)
Na přípravu budete potřebovat:
4 malé cukety
cca 150 - 200g hovězího mletého masa
3 stroužky česneku
1 cibule
plechovka drcených rajčat
podle chuti pastu harissu
koření: špetka římského kmínu, chilli, oregána, pepře a mleté papriky ( můžete použít třeba i Arabskou směs od Koření Antonín, je výborná )
2 bobkové listy
olej
sůl a špetka cukru
Postup přípravy receptu:
Nejprve pomocí odstraňovače jadřinců vydlabeme cukety. Dužinu nastrouháme nahrubo a smícháme s masem, rozdrceným česnekem, mletým kořením a osolíme. Směsí naplníme cukety a vložíme je do pekáčku nebo zapékací misky.
Na pánvi na oleji zesklovatíme cibuli, zalijeme ji drcenými rajčaty, vmícháme harissu a okořeníme stejně jako maso, osolíme a trošinku přisladíme, přihodíme ještě dva bobkové listy. Omáčkou přelijeme cukety a přiklopíme nebo zabalíme alobalem. Vložíme do trouby rozpálené na 220C a pečeme 45 minut. Podáváme třeba s kuskusem nebo arabským chlebem.
Suuuuper fantastickeee, už si to odkladam a najbližšie vyskúšam. Ďakujem za receptik.
OdpovědětVymazatDejte vědět, jak chutnalo ;-)
Vymazat