Grilovací sezóna už je konečně tady a já vám přináším trochu zpestření. Připravovala jsem opět pro web Jak na velké věci moc dobrou salsu ke grilované šunce. Určitě vyzkoušejte, je výborná, pikantní ;-)
Na přípravu budete potřebovat:
1cm silné plátky šunky na gril
Schneider
1 ananas
1 malá
červená cibule
štáva z 1 limetky
2 PL sladké chilli
omáčky
2 PL ústřicové
nebo teriyaki omáčky
kousek čerstvého
zázvoru
chilli paprička
čerstvé bylinky -
koriandr, petrželka, máta
sůl
Postup přípravy receptu:
Ananas zbavte
slupky, nakrájejte jej na centimetrové plátky, tvrdý střed
vyřízněte. Plátky grilujte, dokud se na nich nevytvoří hnědé
proužky. Díky grilování získá ananas sladší a výraznější
chuť, neboť zkaramelizuje. Nechte vychladnout a plátky nakrájejte
na drobné kostičky. Taktéž nakrájejte najemno cibuli, posekejte
bylinky a zázvor nastrouhejte na jemném struhadle. Vše včetně
ananasu vložte do misky, přilijte chilli a ústřicovou (teriyaki)
omáčku, zakápněte limetkovou šťávou a dobře promíchejte.
Dochuťte případně solí a kdo by chtěl salsu ještě
pikantnější, přidá nadrobno posekanou chilli papričku.
Vmíchejte bylinky a nechte vychladit.
Šunku ogrilujte z
obou stran a podávejte se salsou.
Ahoj, moc lakavy recept, uz se tesim, az ho vyzkousim. Jinak chci se zeptat ohledne grilu - planuji nejaky poridit, nechci elektricky. Je lepsi na uhli nebo plynovy? Me se moc libi tento https://www.maxtechnika.cz/barbecue-zahradni-gril.html co na neho rikas?
OdpovědětVymazat