TISK RECEPTU
▼
Stránky
▼
úterý 9. května 2017
Moučník s krémem a praženým kokosem
Kdysi jsme byli s rodiči u známých v NDR a dostali jsme tento moučník. Úpně jsem si ho zamilovala a tak jsme dostali na papírku v němčině tento recept. Od té doby ho moje mami dělala už mockrát. A vždycky si na tu návštěvu u paní Ruth vzpomenu. ;-)
Na přípravu budete potřebovat:
5 celých vajec
2 malé hrnky (po 200 ml) moučkového cukru
3 větší hrnky ( po 320 ml) polohrubé mouky
1 malý hrnek oleje
1 větší hrnek perlivé vody
1 prášek do pečiva
Krém:
100 g moučkového cukru
200 g másla
1 vanilkový pudink
450 ml mléka
1 PL cukru
Na posypání:
100 g strouhaného kokosu + 100 g moučkového cukru
Postup přípravy receptu:
Celá vejce a cukr vyšlehejte do pěny. Za stálého míchání postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva, olej a perlivou vodu. Těsto vlijte na vyšší, máslem vymazaný a moukou vysypaný, plech. Pečte v troubě rozpálené na 170 °C dorůžova. Zkuste špejlí.
Na krém nejprve uvařte dohusta v mléce pudink s jednou lžící cukru. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Našlehejte cukr s povoleným máslem a po lžících vmíchávejte pudink. Krém nanaste rovnoměrně na vychladlý korpus.
Na pánev vsypte kokos s cukrem. Při mírné teplotě, za stálého míchání, upražte do světlehnědé barvy a rychle odstavte ze zdroje tepla. Po vychladnutí kokosem posypte celý povrch moučníku.Nechte důkladně vychladit.
Mńam, podobný dělá moje babička - takže záruka kvality. :))
OdpovědětVymazatBLOG Corculum | Stepanka_T