TISK RECEPTU

Stránky

středa 17. července 2024

Cuketová bábovka

 

Cuketa. Plodina nekonečných možností využití 😂. Na blogu najdete velké množství receptů na úpravu této zeleniny, jsou všechny sepsané zde. Tak mrkněte a zlkoušejte. Dnes opět sladká verze, a to bábovka. Velice jednoduchá na přípravu, skvělá, po cuketé vláčná.

Na přípravu budete potřebovat:

400 g nahrubo nastrouhané cukety (oloupané)
300 g polohrubé mouky
180 g cukru krupice
3 vejce
200 g slunečnicového oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
nastrouhaná kůra z 1 citronu
1 PL kakaa (pokud chcete kombinovat světlé a tmavé těsto)
špetka soli

Postup přípravy receptu:

S postupem si nemusíte vůbec dělat starosti. Vše smíchejte dohromady tak, aby nevznikly hrudky, z cukety nevymačkávejte vodu. 
Troubu předehřejte na 170-180 °C. Po vymíchání těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a vložte do trouby. Pokud chcete část bábovky tmavou, odeberte část, přidejte kakao a vmíchejte do světlé části ve formě. 
Pečte cca hodinu, zkoušejte špejlí, zda těsto už nelepí. 










1 komentář: