TISK RECEPTU
▼
Stránky
▼
sobota 30. ledna 2016
Plněné cukety po arabsku
Na tento recept, který jsem našla na jednom arabském blogu, jsem si koupila speciálně co nejmenší cuketky. Určitě to nepřipravujte z nějakých přerostlých, tyto malé jsou chuťově mnohem lepší a křehčí. Jídlo je trochu pikantní a kořením vonící ;-)
čtvrtek 28. ledna 2016
Uzená polévka s kroupami
K obědu byly šunkofleky neboli po našem flíčky s uzeným a ze zbylého vývaru jsem uvařila tuhle skvělou polévku, která se u nás, a určitě i jinde, vaří už spoustu generací. ;-)
úterý 26. ledna 2016
Bramborové placky, lokše
Jakmile TOHLE přede mě někdo položí, tak jsem v sedmém nebi. To se prostě neudržím a soukám do sebe jednu za druhou, kalorie nekalorie. Hlavně, že se s tím nemusím péct ;-) Dneska mi je přinesla manželova maminka neboli tchýňka a udělala mi neskutečnou radost. Hlavně, že jsem byla ráno cvičit a teď se takhle prachsprostě narvu :-D
pátek 22. ledna 2016
Kuře pečené k zelí a knedlíkům
Kuře, zelí, knedlíky ... Pro někoho nezvyklá kombinace, ale u nás už se tak zabydlela, že vyšoupla i vepřové a skoro i kachničku. Kluci vepřovému zatím neholdují, tak proč jim alespoň nedopřát chuť výpečků s jejich oblíbeným kuřetem. A zkuste i vy, určitě si taky pochutnáte a ještě dietněji;-)
pondělí 18. ledna 2016
Křupavé kousky kuřete a květáku v pikantní omáčce
Nedávno jsem shlédla video s jednoduchým, ovšem chutně vyhlížejícím květákem v pikantní omáčce. Hned jsem věděla, že tohle mi bude chutnat. Já a pikantní asijské chutě jdou ruku v ruce:-) Květáku bylo doma málo a tak jsem přidala ještě kousky kuřecích prsou. Samozřejmě můžete připravit jen z květáku nebo jen z kuřecích prsou. Určitě zkuste, je to moooc dobré a rychlé jídlo. Podávat můžete s rýží nebo jen se zeleninovým salátem. Já to zobala jen tak a bohatě mi to stačilo.
pátek 15. ledna 2016
Kuře na zimní zelenině
Jak se z toho deprimujícího celodenního zimního šera nezbláznit? No přece uvařit si něco dobrého a krásně barvami hýřícího. A ještě k tomu zdravého ;-) Zimní zelenina je v plné síle a plná živin a vitamínů, tak proč si jí nedopřát pořádnou porci. A maso jako bonus :-D
středa 13. ledna 2016
Italská polévka z pečených paprik a rajčat
Včera a dnes se připravovala na mém kurzu Italské kuchyně tato polévka z pečených paprik a rajčat. Abych vás o ni neochudila, donesla jsem vzorek i domů, abych vám ji mohla nafotit a přidat recept. Tak tady je ;-)
pátek 8. ledna 2016
Krkovice na houbách a česneku
Už bylo na čase, po všech těch ptácích, kuřatech, kachnách a krůtách, taky na kus vepříka. Děti baští jenom drůbež, tak dneska jsem vařila pro sebe. A manžela samozřejmě :-D Už se mi po krkovičce stýskalo a maso na houbách mám moc ráda. Takže taková skoro klasika. Připravila jsem k ní šťouchané brambory s kapustou . Ale jak já si teda pochutnala, mňam;-)
Šťouchané brambory s kapustou
Šťouchané brambory jsou u nás častěji na talíři než bramborová kaše. Mám raději jejich konzistenci. Různě je chuťově obměňuji, někdy dám pečený česnek, smaženou cibulku, slaninu a dneska jsem připravila s kapustou. Maso k nim byla krkovice na houbách a česneku . Je to fakt moc dobré ;-)
Míchaná vejce s avokádem na kukuřičné tortille
Snídáte? A rádi nebo z donucení? Já teda zrovna moc ne, vím, že je to špatně, ale prostě to tak mám. Nejdřív kafe a tak za hodinu něco k snědku. Ale míchanými vajíčky nepohrdnu nikdy. A v kombinaci s avokádem je to lahůdka a dělám i něco pro své zdraví. Není to žádný recept, spíš takový tip na dobrou snídani ;-)
pondělí 4. ledna 2016
Špagety s penízovkami
Každý o mně ví, že jsem vášnivý houbař. Takže vyrážím i v zimě, kdy se dají najít také houby, ale zřejmě je z laiků málokdo sbírá. Mezi tyto houby patří i penízovka sametonohá, která je opravdu výborná. Roste většinou na vlhčích místech v okolí řek a potoků, na pařezech nebo starých padlých kmenech listnáčů, jako jsou vrby, olše, buky apod. Určitě je vyzkoušejte, až na ně narazíte ;-)