TISK RECEPTU

Stránky

sobota 30. ledna 2016

Plněné cukety po arabsku


Na tento recept, který jsem našla na jednom arabském blogu, jsem si koupila speciálně co nejmenší cuketky. Určitě to nepřipravujte z nějakých přerostlých, tyto malé jsou chuťově mnohem lepší a křehčí. Jídlo je trochu pikantní a kořením vonící ;-)

čtvrtek 28. ledna 2016

Uzená polévka s kroupami


K obědu byly šunkofleky neboli po našem flíčky s uzeným a ze zbylého vývaru jsem uvařila tuhle skvělou polévku, která se u nás, a určitě i jinde, vaří už spoustu generací. ;-)

úterý 26. ledna 2016

Bramborové placky, lokše


Jakmile TOHLE přede mě někdo položí, tak jsem v sedmém nebi. To se prostě neudržím a soukám do sebe jednu za druhou, kalorie nekalorie. Hlavně, že se s tím nemusím péct ;-) Dneska mi je přinesla manželova maminka neboli tchýňka a udělala mi neskutečnou radost. Hlavně, že jsem byla ráno cvičit a teď se takhle prachsprostě narvu :-D

pátek 22. ledna 2016

Kuře pečené k zelí a knedlíkům


Kuře, zelí, knedlíky ... Pro někoho nezvyklá kombinace, ale u nás už se tak zabydlela, že vyšoupla i vepřové a skoro i kachničku. Kluci vepřovému zatím neholdují, tak proč jim alespoň nedopřát chuť výpečků s jejich oblíbeným kuřetem. A zkuste i vy, určitě si taky pochutnáte a ještě dietněji;-)

pondělí 18. ledna 2016

Křupavé kousky kuřete a květáku v pikantní omáčce


Nedávno jsem shlédla video s jednoduchým, ovšem chutně vyhlížejícím květákem v pikantní omáčce. Hned jsem věděla, že tohle mi bude chutnat. Já a pikantní asijské chutě jdou ruku v ruce:-) Květáku bylo doma málo a tak jsem přidala ještě kousky kuřecích prsou. Samozřejmě můžete připravit jen z květáku nebo jen z kuřecích prsou. Určitě zkuste, je to moooc dobré a rychlé jídlo. Podávat můžete s rýží nebo jen se zeleninovým salátem. Já to zobala jen tak a bohatě mi to stačilo.

pátek 15. ledna 2016

Kuře na zimní zelenině


Jak se z toho deprimujícího celodenního zimního šera nezbláznit? No přece uvařit si něco dobrého a krásně barvami hýřícího. A ještě k tomu zdravého ;-)  Zimní zelenina je v plné síle a plná živin a vitamínů, tak proč si jí nedopřát pořádnou porci. A maso jako bonus :-D


středa 13. ledna 2016

Italská polévka z pečených paprik a rajčat


Včera a dnes se připravovala na mém kurzu Italské kuchyně tato polévka z pečených paprik a rajčat. Abych vás o ni neochudila, donesla jsem vzorek i domů, abych vám ji mohla nafotit a přidat recept. Tak tady je ;-)

pátek 8. ledna 2016

Krkovice na houbách a česneku


Už bylo na čase, po všech těch ptácích, kuřatech, kachnách a krůtách, taky na kus vepříka. Děti baští jenom drůbež, tak dneska jsem vařila pro sebe. A manžela samozřejmě :-D Už se mi po krkovičce stýskalo a maso na houbách mám moc ráda. Takže taková skoro klasika. Připravila jsem k ní šťouchané brambory s kapustou . Ale jak já si teda pochutnala, mňam;-)

Šťouchané brambory s kapustou


Šťouchané brambory jsou u nás častěji na talíři než bramborová kaše. Mám raději jejich konzistenci. Různě je chuťově obměňuji, někdy dám pečený česnek, smaženou cibulku, slaninu a dneska jsem připravila s kapustou. Maso k nim byla krkovice na houbách a česneku . Je to fakt moc dobré ;-)

Míchaná vejce s avokádem na kukuřičné tortille


Snídáte? A rádi nebo z donucení? Já teda zrovna moc ne, vím, že je to špatně, ale prostě to tak mám. Nejdřív kafe a tak za hodinu něco k snědku. Ale míchanými vajíčky nepohrdnu nikdy. A v kombinaci s avokádem je to lahůdka a dělám i něco pro své zdraví. Není to žádný recept, spíš takový tip na dobrou snídani ;-)

pondělí 4. ledna 2016

Špagety s penízovkami


Každý o mně ví, že jsem vášnivý houbař. Takže vyrážím i v zimě, kdy se dají najít také houby, ale zřejmě je z laiků málokdo sbírá. Mezi tyto houby patří i penízovka sametonohá, která je opravdu výborná. Roste většinou na vlhčích místech v okolí řek a potoků, na pařezech nebo starých padlých kmenech listnáčů, jako jsou vrby, olše, buky apod. Určitě je vyzkoušejte, až na ně narazíte ;-)