TISK RECEPTU

Stránky

čtvrtek 10. března 2022

Rumcajs salát podle ČSN

Jak jistě víte, pokud sledujete můj blog, mezi recepty mám několik salátu podle starých receptur ČSN. Najdete tady už vlašský, pochoutkový/pařížský, pfeferonový a vajíčkový. A dneska si můžete vyzkoušet i nově přidaný salát Rumcajs, který má určitě spousta z vás pro jeho lehkou pikantnost v oblibě. A není nic lepšího, než si ho udělat doma a zakousnout se k němu do křupavého rohlíku 😀.

Na přípravu 1 kg salátu budete potřebovat: (vše je v čisté váze, bez slupek a nálevů):

400 g měkkého (výrobního) točeného salámu ... klasický, bez dalších koření a přísad, bez špíčků, prostě
          hladká konzistence
120 g sterilovaných okurek
  80 g cibule
  50 g sterilovaného paprikového salátu ... pokud se vám nechce shánět, nakrájejte stejný poměr 
          sterilované kapie, okurky a cibulky
  50 g sterilované kapie 
  15 g sterilovaných kulatých feferonek 
200 g majonézy
100 g plnotučné hořčice
    5 g worcesteru
  10 g octa (ocet přidávejte až nakonec, každá majonéza, hořčice a každý nálev mohou obsahovat různé
          množství octa, tak abyste salát neměli ve finále příliš kyselý)
  10 g cukru (dle chuti)
 1,5 g mletého pepře
    5 g soli (solit dle potřeby, majonéza může také obsahovat určité množství soli)
 
  
Postup přípravy receptu:

V původní receptuře se točený salám krájel na tenká kolečka. Já jsem nakrájela na nudličky, máme to tak raději, ale záleží na vás. V každém případě salám nejprve oloupejte. Pokud budete krájet na nudličky, nakrájejte kolečka o tloušťce cca 3 mm a pak na nudličky. Pokud nemáte koupený paprikový salát, nakrájejte dohromady 50 g sterilované kapie, cibulky a okurky. Další okurky, které jsou uvedené v rozpisu (120 g), nakrájejte na kostičky, kapie (50 g) stačí na nudličky, cibuli a feferonky nadrobno.
V míse smíchejte nakrájený salám, paprikový salát, kapii, okurky, feferonky a cibuli. Přidejte hořčici, worcester, cukr, pepř a majonézu. Důkladně promíchejte a dochuťte solí a octem. Nechte uležet v lednici.



Žádné komentáře:

Okomentovat