čtvrtek 28. listopadu 2019

Pfeferonový (feferonový) salát Retro (podle ČSN z roku 1976)


Po klasickém vlašském a pochoutkovém/pařížském salátu podle původních ČS norem z roku 1976 jste si jako další recept vybrali salát pfeferonový. V původní receptuře se používal paprikový salát. Prošla jsem několik výrobců sterilované zeleniny, spoustu regálů a jsou buď ke koupi krájené strerilované papriky (tenkostěnné) nebo kapie. Je také na pultech paprikový salát, ale ten obsahuje i cibuli a okurky, ale ty do klasického salátu nepatří. Takže kupte sterilované papriky a kapie a určitě nezaměňujte kulaté feferonky za jiné, ty salátu dodají tu typickou chuť 😉
Na přípravu cca 1 kg salátu budete potřebovat:

Váha surovin je po očištěném stavu a bez nálevu, tzn. čisté váhy.
180 g paprikového salátu (sterilované tenkostěnné papriky ve sladkokyselém nálevu)
90 g sterilovaných kapií (silnostěnné ve sladkokyselém nálevu)
90 g kulatých feferonek ve sladkokyselém nálevu
285 g sýru eidam (je dobré si sýr nechat nakrájet na tenké plátky cca 2-3 mm)
180 g sterilovaných cibulek
100 g sterilovaného hrášku
120 g rostlinného oleje (slunečnicový nebo jiný neutrální chuti)
5 g worcesteru
20 g cukru
10 g soli
mletý černý pepř (špetka)

Postup přípravy receptu:

Paprikový salát (papriky) smícháme s kapií a feferonkami pokrájenými na nudličky, na kolečka nakrájenými cibulkami a hráškem. Přidáme olej, worcester, cukr, pepř  a zlehka promícháme se sýrem nakrájeným na nudličky. Trochu osolíme a necháme uležet v chladu. Po uležení ještě případně dosolíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat