TISK RECEPTU

Stránky

pátek 2. prosince 2022

Hanácký salát

 

Hanácký salát patří už léta mezi stálice na pultech všech lahůdkářství. Složení je skoro všude stejné, někde přidávají trochu plnotučné hořčice, někde je jen s majonézou, jinde v kombinaci s jogurtem a ještě jsem viděla jeden recept s křenem. Já vám přináším takovou základní verzi a s tou pak můžete dál experimentovat. Je to na suroviny velice jednoduchý salát, takže ho máte za dvě minuty hotový. Jen je lepší ho nechat uležet. K takovýmto salátům patří dobré domácí pečivo, třeba domácí houstičky nebo rychlé rohlíky bez kynutí.

Na blogu mám spoustu retro salátů podle ČSN, tak můžete prohlédnout. Vlašák, pochoutková a pařížský, pfeferonový, vajíčkový a Rumcajs.

Na přípravu budete potřebovat:

1 sklenice sterilovaného červeného zelí (cca 700 ml)
1 větší cibule
3 PL majonézy
2 PL bílého jogurtu ( nemusí být, kdyžtak přidejte majonézu)
Na dochucení: sůl, cukr, čerstvě mletý pepř, popř. pár kapek octu ... vše podle chuti sterilovaného zelí

Postup přípravy receptu:

Zelí nechte okapat v cedníku, pokud je dlouhé, překrájejte. Cibuli nakrájejte nadrobno. Zelí s cibulí vložte do mísy a spojte majonézou smíchanou s jogurtem. Opepřete, dochuťe, důkladně promíchejte a je hotovo. Pro spojení chutí nechte odležet v lednici. A podávejte s čerstvým pečivem, třeba s těmito domácími houstičkami .



2 komentáře: