pondělí 17. dubna 2017

Rohlíky bez kynutí


Taky se vám nechce někdy do obchodu jenom kvůli čerstvému pečivu? Mně se to stává velmi často, hlavně v neděli. A tak dětem k svačině do školy peču rohlíky, které máte bez kynutí do hodiny na stole ;-) Recept mám od kamarádky Aničky Veselské a z tohoto množství upečete 8 rohlíků.

 
Na přípravu budete potřebovat:

350g hladké mouky
250 ml mléka + na potření
25 g rozpuštěného másla
25 g čerstvého droždí
1 zarovnaná KL cukru
1 KL soli

Postup přípravy receptu:

Nejprve připravte kvásek. Odeberte 100 ml mléka, trochu ho zahřejte, aby bylo vlažné. Přisypte cukr a rozdrobte do něj droždí. Kvásek nechte v teple asi 15 minut vzejít.
Mouku promíchejte se solí, přilijte kvásek, rozpuštěné máslo a vypracujte hladké nelepivé těsto. To ihned rozdělte na dva bochánky, které vyválejte na kulaté placky cca 3-5 mm silné. Rozdělte je na čtyři výseče a srolujte od širokých konců. Cíp by měl být dole a na něj rohlíky položíme na plech vyložený pečícím papírem.
Troubu rozehřejte na 180 °C. Rohlíky nechte na plechu 15 minut, poté je potřete mlékem a pečte 20 minut dozlatova.




Žádné komentáře:

Okomentovat