Jak už jsem předesílala, letos jsem i já vystupovala na Bosch Fresh Festivalu v Plzni, kde jsem pro firmu Schneider prezentovala na Grill stage mimo jiné i dva druhy skvělých klobás s více než 80% masa. Jejich další složkou byly sušené švestky a druhou pak sýr gouda. Zakomponovala jsem je do burgeru s portobellem a karamelizovanou cibulí. Návštěvníci si pochutnali. Zkuste taky, nemusí být v burgeru přece vždycky jen mleté hovězí ;-) Recept byl připraven pro web Jak na velké věci .
Na přípravu budete potřebovat:
1 bulka
1 žampion portobello
snítka tymiánu
1 grilovací klobása
se švestkou Schneider
1 grilovací klobása
s goudou Schneider
listy salátu nebo
rukoly
1 rajče
1 větší cibule
1 KL třtinového
cukru
1 PL octa balsamico
1 PL majonézy
1 KL chilli omáčky
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Burger můžete
připravit na jakémkoliv grilu nebo grilovací pánvi. Jen na cibuli
budete potřebovat pánvičku. Nejdříve opečte řezné plochy
bulky. Majonézu smíchejte s chilli omáčkou a dochuťte případně
solí. Žampion zevnitř potřete olejem, osolte a posypte lístky
tymiánu. Vše se snažte dostat mezi lupeny. Žampion opečte
nejprve lupeny dolů a pak ho obraťte. Uvnitř se vytvoří šťáva,
kterou v něm ponechte.
Cibuli nakrájejte
na kolečka a na oleji ji orestujte. Zasypte cukrem a nechte krátce
zkaramelizovat. Osolte a zalijte balsamicovým octem. Ještě chvilku
promíchávejte, než se ocet odpaří. Dochuťte.
Klobásu také
ogrilujte a nakrájejte na slabší plátky. Spodní část bulky
potřete chilli majonézou. Postupně vrstvěte listy salátu, na ně
položte žampion a jeho prohlubeň naplňte karamelizovanou cibulí.
Na ni pak přijdou plátky klobásy, rajčete a pokud budete chtít,
i kolečka čerstvé cibule.
Ahojky, skvělá fotka :) A jídlo vypadá opravdu luxusně, hned bych ochutnala
OdpovědětVymazatJani díky ;-) I na festivalu lidé chválili. Andrea
Vymazat