Prohledat tento blog
sobota 30. července 2016
Houby zapečené s brambory a smetanou
Před léty koloval po internetu recept na houbový pekáček. Podle daných ingrediencí super bašta. Včera jsem byla v lese a našla jsem i několik krásných malých a tvrdých hříbků a na tento recept jsem si hned vzpomněla. Trochu jsem si to pozměnila k vlastní chuti a vlastně i lenosti, abych nemusela dělat zvlášť brambory. Jinak můžete péct samozřejmě i bez brambor a dát si houby třeba s pečivem. Použijte opravdu pevné houby.
čtvrtek 28. července 2016
Pikantní sterilované okurky ( americké )
Taky jste se vrátili z dovolené a máte plný záhon přerostlých nakládaček? Já jich natrhala 30 kousků a protože se mi nechtěly dělat kvašáky, padla volba na tyhle super pikantní okurkové řezy. Kdysi jsem recept našla jako americké okurky, možná je pod tímto názvem bude někdo znát.
Můžete si je připravit i z polních okurek nebo hadovek, je to jedno ;-)
pátek 15. července 2016
Sladkokyselý sterilovaný květák
Dneska jsem narazila v Lidlu na krásné velké květáky za dvacku. Myslím, že za nižší cenu už se jich nedočkáme. A jelikož milujeme sladkokyselý květák, nebylo co řešit. Do košíku jich putovalo rovnou šest a je z nich 17 sklenic ;-) Někdy sterilovaný květák časem trošku změní barvu, malinko zrůžový, ale určitě to není na škodu. Co to způsobuje, fakt netuším ... zřejmě nějaká chemická reakce a chemie mě nikdy nebavila :-D Jo a ještě jedna věc. Poláci tvrdí, že je to nejlepší věc na ranní kocovinu ;-)
čtvrtek 14. července 2016
Řecké pečené fazole ( a český špekáček )
Pečené fazole je jeden z klasických řeckých receptů, který se připravuje především jako jeden z předkrmů. Používají se na něj obří máslové fazole, které můžete zakoupit třeba při řeckých dnech v Lidlu. Tento recept vznikl ve spolupráci s Masokombinátem Plzeň a Schneider Selection , který mi poskytl testovací balíček jejich výborných uzenin. Takže recept je mezinárodní, řecko - český :-D. Samozřejmě klasiku můžete upéct bez uzeniny ;-)
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)