Prohledat tento blog
pondělí 30. října 2017
Naan a chapati
Na kurzech indické kuchyně, na kterých si se mnou můžete v Plzni zavařit, pečeme mimo parathy také indický naan a placky chapati. Jelikož ne všichni jste z mého rodného města a okolí, podělím se o recepty na ně i zde ;-)
pondělí 23. října 2017
Karamelizovaná řepa s cibulí
Já mám strašně ráda karamelizovanou cibuli. Třeba do burgerů, k masu, sýrům apod. A taky miluju řepu. Máte to stejně? Tak určitě vyzkoušejte tenhle recept a směs můžete v klidu i sterilovat.
pátek 20. října 2017
Fit pomazánka s řepou a křenem
SKYR .
Už jste slyšely o Skyru? Že ne? No tak to si rychle přečtěte jeho velká plus. Minimum tuku a maximum bílkovin ;-) Takže kdo si hlídá linii a sportuje, tak pro něj je to skvělý výrobek. Něco mezi tvarohem a jogurtem. Dá se použít i na výrobu krémů, takže mlsání nebude vůbec na škodu :-D Hlavně u snídaně do sebe z jednoho 140 g balení natur dostanete 33,6% denní dávky bílkovin. Další pozitiva si přečtěte na Skyrcz. #skyrcz a #snidamskyr
úterý 10. října 2017
Čalámáda s václavkami
Letos je to tedy nadílka s těmi houbami, co? Už mám naložené samotné ryzce, hříbky, nasušeno několik sklenic a teď jsem přitáhla domů zase košík václavek. Že já si pořád přidělávám tolik práce. :-D Ale zase během roku sáhneš do regálu a je z čeho vybírat. Mám ještě spoustu paprik ze skleníku a tak jsem se rozhodla nenakládat václavky jen tak samotné, ale jako čalamádu. Samozřejmě můžete použít i jiné houby, pevné hřibovité, ryzce, čirůvky, penízovky ...
pátek 6. října 2017
Bazalka v oleji
Jaké jsou možnosti uchování bazalky? No tak třeba formou pesta, usušením nebo zmrazením. Mraženou moc nedoporučuji, hodně v mrazáku ztmavne a je nevzhledná. Ale co ji takhle naložit do oleje? Už jste to zkoušeli? Nejen, že získáte voňavý olej, který dodá jídlům úžasnou chuť a vůni, ale celé listy pak můžete pokládat na caprese apod.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)