Prohledat tento blog
sobota 17. října 2020
Srí Lanka recepty (Parippu Curry, Kukul Mas Curry, Roti, Kottu Roti)
středa 14. října 2020
Dýňová bábovka s vůní perníku
Když se podívám dneska ven z okna, je jasné, že podzim je tu v plné parádě. Šedá obloha, leje jako z konve a zima, že by psa nevyhnal. Děti jsou opět doma na distanční výuce a já mám rýmu jako trám. Jedinou pozitivní energii na mě vysílá oranžová barva hokkaido dýně a tak jsem po ní sáhla a klukům upekla bábovku. Díky perníkovému koření voní po celém domě a dýně jí dodala krásnou vlhkost a vláčnost. Tak pokud se na vás doma taky směje oranžová dýňová koule, určitě zkuste tuhle bábovku, zaručeně vám bude chutnat.
čtvrtek 1. října 2020
Paella Valenciana a Paella de Marisco
Bohužel jsme si moře letos neužili, tak alespoň zavzpomínáme na horké dny, šumění vln a užívání si všemožných přímořských restaurací s místními tradičními pokrmy. Jedním z nich je i španělská paella (čti paeja). Ve spolupráci se společností eDelikatesy.cz, která se zabývá prodejem španělských specialit, jsem pro vás připravila recept na jednu variantu této, ve Španělsku vyhledávané, speciality. Tamní kuchaři připravují dvě základní paelly. Paella Valenciana a Paella De Marisco. Prvni je s kuřecím masem (většinou doplněné ještě o kousky králičího) a druhá s plody moře. Připravila jsem pro vás tu první variantu, ale recepty napíši oba.