Prohledat tento blog
středa 20. března 2019
Sweet & Sour Chicken (sladkokyselé kuře)
Opět jsem byla oslovena společností Bzenecký ocet, abych pro jejich web o vaření s octem Milujeme ocet, připravila několik receptů. A jelikož u vás čtenářů zvítězil jako první v anketě recept na asijské Sweet&Sour Chicken, zde ho máte. Použila jsem v něm ocet kvasný jablečný, který je celkem jemný a zároveň i zdravý ;-)
Omáčku Sweet&Sour můžete použít i na vepřové.
pondělí 4. března 2019
Sépiové špagety s krevetami
Ve spolupráci s webem www.zena-in.cz jsem dostala možnost otestovat některé produkty společnosti La Formaggeria Gran Moravia. Produkty, které jsem použila si můžete koupit v síti podnikových prodejen, kterých je po ČR již 20. Sledovat, co je ve společnosti nového, můžete i na jejich facebookové stránce.
Dostala jsem k vyzkoušení Prosciutto Crudo, které bylo vynikající. To mi bylo líto tepelně zpracovat do nějakého jídla, tak jsme ho snědli jen s olivami. Dále jsme ochutnali Salame strolghino al tartufo, také výborný, výrazný.
Za zmínku rozhodně stojí jejich sýr Gran Moravia, který určitě znáte, ale pár věcí vám o něm ještě prozradím.
Sýr Gran Moravia je:
- bohatý na bílkoviny s vysokou biologickou hodnotou, která je vyšší než u červeného a bílého masa
- vynikající zdroj vitamínů a minerálů (1,13 g vápníku na 100 g)
- vhodný i pro osoby s nesnášenlivostí laktózy
- bohatý na vitamíny A a D, které jsou nepostradatelné pro metabolismus vápníku a kostí a pro udržování optimální tělesné hmotnosti
- díky použití syřidla rostlinného původu vhodný také pro vegetariány.
A teď už k receptu.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)