Kdo si neví rady s vykostěním kuřete, zde je video s návodem, jak ho vykostit vcelku
Jak vykostit kuře
Prohledat tento blog
středa 30. prosince 2015
čtvrtek 24. prosince 2015
Pařížské ( škaredé ) rohlíčky
Tyhle rohlíčky kdekoliv se na stole objevily, mizely ve mně . Strašně mi chutnají. Nikdy jsem si na ně netroufala, až jsem objevila recept jisté Vendy, která je dělala z celých vajec, nikoliv ze sněhu šlehaného nad parou. A jsou výborné. A v mém podání i škaredé :-D Tak se nebojte a zkuste je taky. Upečené je můžete mít delší dobu před Vánoci, ale nazdobte je max. týden před podáváním a udržujte je v chladu, aby krém nepovolil. Na stůl je dávejte z chladu raději postupně.
úterý 22. prosince 2015
Vánoční přání
Přátelé,
chtěla bych vám všem popřát v rodinné pohodě prožité nejkrásnější svátky v roce, svátky vánoční.
Myslím, že všichni bychom si měli připomenout, že Vánoce nejsou jen o hromadě dárků, stejně už nikdo nesežene nic originálního, co by člověk nutně k životu potřeboval, i když děti díky televizním reklamám potřebují fakt všechno, protože to ještě nemají ... ale hlavně o tom, udělat si tu pohodu, kterou celý rok nemáme. Sejít se s rodinou, rodiči, prarodiči a říct jim, že je máme rádi.
Vánoce nejsou o tom, o kolik druhů cukroví napečete víc než sousedka, jestli se vám rozjede vánočka, jestli se všechno sklo a porcelán ve vitrínách , z kterého se celý rok ani nenapijete, leskne jako psí kulky, jestli okna, která myjete několikrát do roka nejsou zase zašlehaná od věčných dešťů a zda lednice nejde ani zavřít kvůli množství v marketech zakoupených pochutin . A jestli máte taky svítícího soba před domem jako soused a Santu lezoucího po okapu ... bože SOBA a SANTU v Čechách, jak já tohle nechápu. Hlavně, že jsme světoví.
Dřív bylo všechno prostě nějak jiné, troufám si říct, lepší a klidnější. Věčný shon nikomu pohody nepřidá. Toho má každý za celý rok dost. Vždyť i po Vánocích budou dny stejné jako před nimi, na to nezapomínejte.
Krásné a ničím nerušené svátky vám všem přeje
Andrea
středa 16. prosince 2015
Cibulové bulky s rozmarýnem
Cukroví tady, tam i onde ... já už jsem přeslazená, jenom to vidím ;-) Musela jsem nutně upéct něco jiného než sladké a přišel na řadu tenhle dlouho uložený recept. Mám ho napsaný na kusu novinového papíru, zřejmě jsem to psala kdysi v rychlosti u televize, protože zkratky jsem dost dlouho luštila :-D Jedná se o dost podobné těsto jako je na italskou ciabattu, ale není tak řídké a po upečení nejsou bulky tak " žvejkavé " . Tvary z těsta můžete dělat jaké chcete, můžete uplést housky nebo natáhnout jako bagety ...
pátek 11. prosince 2015
Köttbullar - švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky se smetanovou omáčkou už určitě každý ochutnal v IKEA. A jestli ne, není nic jednoduššího, než si je připravit doma, v klidu a bez čekání ve frontě ;-) Na internetu je strašná spousta variant tohoto receptu, pečlivě jsem jich několik prošla a předkládám vám tento, s trochou švédské chuti v podobě ančoviček ...
úterý 8. prosince 2015
Řízky v sýrovém těstíčku
Řízky, řízky, řízky ... kdo by je nemiloval. Moje děti kupříkladu měly období, kdy nejedly žádné maso, jenom v polévce a pak řízky. Na otázku, proč jí řízky a ne jiné maso, mi bylo odpovězeno, že řízek je řízek a ne maso ... no aspoň teda nějakým způsobem jsem do nich kus flákoty dostala :-D Dneska taková řízková obměna, aby to nebylo jednotvárné ;-)
pondělí 7. prosince 2015
Celerový salát se sýrem
Celer byl v mém dětství můj úhlavní nepřítel stejně tak jako vařené hovězí maso v nějaké omáčce. A jak se mi chutě změnily. Dnes bych mohla celer chroupat jako jablko a hovězí můžu jakkoliv upravené. Kdo je stejně " ujetý " a miluje celer, určitě si na tomto salátu pochutná ;-)
Salát z pečených brambor s bylinkami
V naší rodině jsou brambory velice oblíbenou přílohou. Proto taky pořád vymýšlím nějaké chutné alternativy, jakou je třeba tento jednoduchý salát z pečených brambor. Je lehký a svěží :-)
středa 2. prosince 2015
Kuře s estragonovou omáčkou
Estragon je úžasná aromatická bylinka, která se hojně používá hlavně ve Francii. Hodí se především k jemným masům, jako je kuřecí, králík, ryby nebo telecí. A v kombinaci se smetanou tvoří výborné omáčky nejen k masu.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)