Prohledat tento blog
pondělí 26. října 2015
Řecká musaka
Miluju Řecko i s jeho úžasnou kuchyní. Vždycky, když tam přijedeme na dovolenou, vyhledávám tradiční jídla jako je pastitio, gyros a musaku. Tyhle tři věci si musím pokaždé dát, hlavně mimo hotel. Ve vesnických domácích kuchyních to prostě chutná jinak . :-) A já na musaku dneska dostala hroznou chuť a tak se nedalo nic dělat. Musela být co nejrychleji v troubě...
středa 21. října 2015
Pomazánka s nivou, ořechy a brusinkami na opečené hrušce
Jelikož jsem se přihlásila na první food startup konferenci plnou zajímavých workshopů pořádanou Chefstarterem v Praze, dostala jsem od nich malý úkol. Na základě čtyř zaslaných ingrediencí jsem měla vytvořit recept na svačinku. Ke čtyřem základním surovinám ( žervé, hruška, sušené brusinky a ořechy) bylo možné ještě podle vlastní chuti přidat další čtyři ingredience . Tak posuďte, zda se mi to povedlo ;-)
úterý 20. října 2015
Japchae - korejské nudle se zeleninou, houbami a krůtím masem
Japchae, jap chae, jabchae, chapchae, chap chae ... takto všemožně se nazývají korejské nudle z batátového škrobu s restovanou zeleninou a houbami, někdy i s masem,nejčastěji z hovězího ořechu. Já jsem použila na tenké nudličky nakrájená krůtí prsa. Nudle se prodávají ve vysušeném stavu , je nutné je povařit a následně promíchat s připravenými ingrediencemi. Samy o sobě jsou nudle takřka bez chuti, takže snesou jakékoliv dochucení. Mají jinou konzistenci nežli nudle rýžové, jsou pevnější a více kluzké a nenabydou na objemu tolik, jako jiné nudle či těstoviny :-)
Inspirovala jsem se několika zahraničními weby a časopisem F.O.O.D.
pondělí 12. října 2015
Hlasování v nominaci na Blogerku roku 2015 v kategorii Food
Přátelé, odměnou za moji práci jsou nejen prázdné talíře a spokojení strávníci, ale i nominace v loňském Food blogu roku a letošní nominace na Blogerku roku v kategorii FOOD. Kdo mne chcete podpořit svým hlasem, prosím po rozkliknutí hlasujte na tomto odkazu a potvrďte mailem. Soutěžíte tím i o účast na večírku. Samozřejmě sdílení by mi taky pomohlo, konkurence je víc než velká. Moc vám všem děkuji za návštěvy na blogu, milé zprávy a za vaše hlasy. DÍKY !!!
Odkaz pro hlasování je zde, děkuji .
Hlasování pro foodblog V KUCHYNI VŽDY OTEVŘENO
Odkaz pro hlasování je zde, děkuji .
Hlasování pro foodblog V KUCHYNI VŽDY OTEVŘENO
středa 7. října 2015
Rychlé jablečné řezy ( hrk - hrk )
Hledala jsem včera na netu nějaké rychlé řezy s jednoduchým krémem a využitím jablek. Na několika webech jsem narazila na tento, na tzv. Jablečné hrk- hrk řezy, což jsou v podstatě řezy s třepacím krémem. Takže pokud bych měla uvést zdroj receptu, fakt nevím, který je ten původní. Mám ráda jednoduché, nepříliš pracné moučníky, tak jsem mu dala šanci. A dobře jsem udělala. Zkuste řezy taky, budete je mít hrk- hrk, raz dva :-)
pondělí 5. října 2015
Špagety se žampiony, špenátem a uzeným tofu
Víte o tom, že byl včera, tj. 4.10., mezinárodní den zvířat? Takže všude se to hemžilo jak zvířaty, tak vegany a jejich recepty. Já mám ráda jak zvířata, tak maso :-D, ale aspoň jsem zas jednou zkusila něco bezmasého. Ovšem vhledem k přidání normálního másla, kravské smetany a nivy, ne zcela veganského. Ale určitě by si nějaký vegan mohl recept doplnit o své osvědčené veganské značky " smetany a sýru ".
čtvrtek 1. října 2015
Frankfurtská polévka
Občas se i v naší rodině objeví párky, děti chtějí párek v rohlíku a když zbydou, udělám frankfurtskou polévku. Má se samozřejmě dělat z párků frankfurtských, ale já měla jiné a nic na chuti polévky to nezměnilo. Dělám ji s brambory a zjemněnou mlékem a smetanou.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)