Prohledat tento blog
neděle 29. června 2014
Jednoduchý jogurtový ovocný koláč
Na přípravu budete potřebovat:
200g bílého jogurtu
2 vejce
6PL mléka
1PL rumu
12PL rostlinného oleje
2 vanilínové cukry
1 prášek do pečiva
400g polohrubé mouky
200g cukru krupice
Dále pak na drobenku:
hrubou mouku, cukr krupici a máslo
jakékoliv sezonní ovoce ( jahody, borůvky, třešně, meruňky, jablka, rebarbora ... )
Suroviny na těsto vymícháme dohladka, vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe ovocem. Posypeme připravenou drobenkou a dáme péct do trouby vyhřáté na 180C přibližně na 35 minut.
čtvrtek 26. června 2014
Sladkokyselý pikantní okurkový salát ( thajský )
Na přípravu budete potřebovat:
1 salátová okurka
1 jarní cibulka
čerstvá bazalka ( kdo má rád, může přidat koriandr )
feferonka
sůl
Zálivka:
1 - 2 stroužky česneku ( podle velikosti )
2PL sladké chilli omáčky
1PL sójové omáčky
1PL rýžového nebo vinného octa
pár kapek sezamového oleje
( můžeme ještě posypat opraženým sezamem )
1 jarní cibulka
čerstvá bazalka ( kdo má rád, může přidat koriandr )
feferonka
sůl
Zálivka:
1 - 2 stroužky česneku ( podle velikosti )
2PL sladké chilli omáčky
1PL sójové omáčky
1PL rýžového nebo vinného octa
pár kapek sezamového oleje
( můžeme ještě posypat opraženým sezamem )
Postup přípravy receptu:
Okurku oloupeme a nakrájíme nejprve na kolečka a ta na nudličky. Osolíme.
Bazalku a feferonku posekáme, jarní cibulku nakrájíme.
Zálivku vymícháme z uvedených surovin a přidáme rozmačkaný česnek.
Vše spojíme a přimícháme bazalku a feferonku. Necháme vychladit a propojit chutě.
Bazalku a feferonku posekáme, jarní cibulku nakrájíme.
Zálivku vymícháme z uvedených surovin a přidáme rozmačkaný česnek.
Vše spojíme a přimícháme bazalku a feferonku. Necháme vychladit a propojit chutě.
Poznámka:
Je to velmi osvěžující salát na horké letní dny. Recept jsem si upravila podle původního z Prima fresh.středa 25. června 2014
Celerový salát s hruškou a nivou
1/2 bulvy celeru
2 tvrdší hrušky
lístky řapíkatého celeru
zelená petrželka
niva
Na zálivku:
2PL olivového oleje
1PL bílého vinného octa
1KL dijónské hořčice
1KL hrubozrnné hořčice
špetka soli a cukru
2 tvrdší hrušky
lístky řapíkatého celeru
zelená petrželka
niva
Na zálivku:
2PL olivového oleje
1PL bílého vinného octa
1KL dijónské hořčice
1KL hrubozrnné hořčice
špetka soli a cukru
Postup přípravy receptu:
Celer a hrušky nahrubo nastrouháme, přidáme posekané
lístky celeru a petrželky. Zalijeme vymíchanou zálivkou a při
servírování navrch nastrouháme nivu.
Poznámka:
Salát je výborný. Inspiroval mě k němu Jamie Oliver, který ho ještě podával s pršutem.Nadýchané bramborovo - ricottové smaženky
Na přípravu budete potřebovat:
300g uvařených brambor
1 kelímek ricotty ( možno použít i čerstvý sýr, "domácí lučinu" nebo tvaroh)
100g uzeného sýru
2 vejce
3PL pohankové krupice ( možno použít i mouku popř. strouhanku)
čerstvé bylinky ( já použila libeček a pažitku)
2KL prášku do pečiva
sůl
1 kelímek ricotty ( možno použít i čerstvý sýr, "domácí lučinu" nebo tvaroh)
100g uzeného sýru
2 vejce
3PL pohankové krupice ( možno použít i mouku popř. strouhanku)
čerstvé bylinky ( já použila libeček a pažitku)
2KL prášku do pečiva
sůl
Postup přípravy receptu:
Uvařené studené brambory a sýr nahrubo nastrouháme,
přidáme ricottu, vejce, posekané bylinky, prášek do pečiva, sůl a
zahustíme pohankovou krupicí. Smažíme pozvolna do zlatova na oleji.
Podáváme se zeleninovým salátem a studenou jogurtovou omáčkou třeba s česnekem nebo nivou.
Podáváme se zeleninovým salátem a studenou jogurtovou omáčkou třeba s česnekem nebo nivou.
pondělí 23. června 2014
Kuřecí, cuketa a sušená rajčata na másle
Na přípravu budete potřebovat:
2 kuřecí řízky ( prsní nebo stehenní )
1 cuketa
cca 10 sušených rajčat v bylnkovo - česnekovém oleji
2 stroužky česneku
kousek másla
čerstvá bazalka
koření aglio peperoncini
cca 100ml smetany na vaření
sůl
1 cuketa
cca 10 sušených rajčat v bylnkovo - česnekovém oleji
2 stroužky česneku
kousek másla
čerstvá bazalka
koření aglio peperoncini
cca 100ml smetany na vaření
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na kousky, cukety na hranolky, sušená rajčata, česnek a bazalku posekáme.
Nejprve na pánvi s máslem a trochou oleje ze sušených rajčat opečeme maso, osolíme a okořeníme. Přidáme cukety a restujeme asi 5 minut. Poté přimícháme rajčata s česnekem a ještě chvilku necháme restovat. Podlijeme smetanou, zredukujeme, dochutíme a vmícháme bazalku. Poté už odstavíme.
Nejprve na pánvi s máslem a trochou oleje ze sušených rajčat opečeme maso, osolíme a okořeníme. Přidáme cukety a restujeme asi 5 minut. Poté přimícháme rajčata s česnekem a ještě chvilku necháme restovat. Podlijeme smetanou, zredukujeme, dochutíme a vmícháme bazalku. Poté už odstavíme.
neděle 22. června 2014
Kořeněná mrkev s kedlubny a kuřecím masem
Na přípravu budete potřebovat:
1/2 kg mrkve
1 kedluben
1/2 kg kuřecího masa ( prsní nebo stehenní řízky)
kousek zázvoru
1/2KL římského kmínu
1KL koření harrisa
špetka skořice
1KL sójové omáčky
1-2KL cukru
2 stroužky česneku
svazek zelené petrželky
olej
sůl
1 kedluben
1/2 kg kuřecího masa ( prsní nebo stehenní řízky)
kousek zázvoru
1/2KL římského kmínu
1KL koření harrisa
špetka skořice
1KL sójové omáčky
1-2KL cukru
2 stroužky česneku
svazek zelené petrželky
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Mrkev a kedluben nakrájíme na hranolky, dáme je do
zapékací misky a smícháme s kořením, cukrem, solí, česnekem a malinko
podlijeme. Dáme péct zhruba na 30-40min. ( podle velikosti hranolek) do
rozpálené trouby na 200C. Mezitím pokrájíme maso na kousky a zázvor na
drobno. Maso se zázvorem opečeme na oleji a zakápneme sójovou omáčkou.
Přidáme ještě asi na posledních 10min. k zelenině a dopečeme. Zelenina
by měla zůstat křupavá.
čtvrtek 19. června 2014
Haše z vařeného masa a brambor
Na přípravu budete potřebovat:
Dělala jsem ze zbytku vařených vepřových žeber, po obrání cca 250g masa
2 brambory vařené ve slupce
2 vejce
3 stroužky česneku
1- 2PL sádla ( podle typu masa)
2PL sušené smažené cibulky nebo jedna usmažená cibule
sušená majoránka
pepř
čerstvé zelené bylinky ( měla jsem směs petržel, pažitka, libeček)
sůl
2 brambory vařené ve slupce
2 vejce
3 stroužky česneku
1- 2PL sádla ( podle typu masa)
2PL sušené smažené cibulky nebo jedna usmažená cibule
sušená majoránka
pepř
čerstvé zelené bylinky ( měla jsem směs petržel, pažitka, libeček)
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso pokrájíme na menší kousky a vhodíme do mixéru.
Posekáme celkem najemno. Vychladlé brambory oloupeme a nahrubo
nastrouháme k masu. Přidáme koření, cibuli, vejce, bylinky a česnek a
promícháme, aby se jednotlivé suroviny spojily.
Vymažeme pekáček sádlem, hmotu do něj přendáme a urovnáme povrch. Vložíme do trouby vyhřáté na 220C a opečeme do zlatova. Když se nám začne tvořit kůrka, potřeme ještě zlehka sádlem, které bude probublávat okolo směsi.
Podáváme s kysaným zelím, kyselou okurkou apod. a chlebem.
Vymažeme pekáček sádlem, hmotu do něj přendáme a urovnáme povrch. Vložíme do trouby vyhřáté na 220C a opečeme do zlatova. Když se nám začne tvořit kůrka, potřeme ještě zlehka sádlem, které bude probublávat okolo směsi.
Podáváme s kysaným zelím, kyselou okurkou apod. a chlebem.
středa 18. června 2014
Mátovo - meduňkový cukr
Na přípravu budete potřebovat:
cukr krystal nebo krupice
lístky meduňky a máty
lístky meduňky a máty
Postup přípravy receptu:
Lístky natrháme na menší kousky a spolu s cukrem třeme v
hrubším hmoždíři. Chvíli to trvá, musíte mít trochu trpělivosti. Já
jsem ve finále ještě malinko projela tyčovým mixérem, ale ne moc nebo z
toho bude ve finále cukr moučkový :-)
Poznámka:
Není to samozřejmě recept jako takový, spíš taková rada, jak ovonět cukr a ozvláštnit s ním nějaký dezert.pondělí 16. června 2014
Hovězí líčka na houbách a zeleném pepři s nastavovanou kaší
Na přípravu budete potřebovat:
750g očištěných hovězích líček
hrst sušených hub
1PL nakládaného zeleného pepře
50ml octa balsamico
200ml piva nebo červeného vína ( jak kdo rád )
snítka čerstvé šalvěje
vývar ( cca 500ml )
pepř
sůl
olej nebo sádlo
Na nastavovanou kaši:
oloupané a nakrájené brambory
krupky
cibule
česnek
čerstvá ( sušená ) majoránka
mléko
máslo
sůl
hrst sušených hub
1PL nakládaného zeleného pepře
50ml octa balsamico
200ml piva nebo červeného vína ( jak kdo rád )
snítka čerstvé šalvěje
vývar ( cca 500ml )
pepř
sůl
olej nebo sádlo
Na nastavovanou kaši:
oloupané a nakrájené brambory
krupky
cibule
česnek
čerstvá ( sušená ) majoránka
mléko
máslo
sůl
Postup přípravy receptu:
Líčka osolíme a opepříme. Na oleji nebo sádle je
zprudka opečeme z obou stran, přidáme sušené houby, šalvěj, zelený pepř a
nejprve zalijeme octem balsamico. Necháme vypařit, poté podlijeme pivem
nebo vínem a opět necháme skoro odpařit. Nakonec zalijeme vývarem cca
2cm nad maso a přiklopené dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme
vývarem. Nakonec zahustíme máslem prohněteným s hladkou moukou.
Dochutíme.
Nastavovanou kaši připravíme následovně. Krupky a brambory uvaříme zvlášť v osolené vodě. Krupky propláchneme. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, nakonec přidáme drcený česnek a majoránku a necháme rozvonět. Z brambor připravíme klasickou kaši, přidáme krupky a cibulovou směs. Důkladně promícháme.
Nastavovanou kaši připravíme následovně. Krupky a brambory uvaříme zvlášť v osolené vodě. Krupky propláchneme. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, nakonec přidáme drcený česnek a majoránku a necháme rozvonět. Z brambor připravíme klasickou kaši, přidáme krupky a cibulovou směs. Důkladně promícháme.
neděle 15. června 2014
pátek 13. června 2014
Trhací bylinkovo - česnekový chléb ( podle Ivy Trhoňové z Pekárnománie )
Na přípravu budete potřebovat:
Těsto jsem zpracovala a nechala vykynout v domácí pekárně na program Těsto.
Nejprve vlijeme odvážené tekuté suroviny, poté přidáme sypké a rozdrobené droždí.
Na těsto:
180 g vody
20 g oleje
lžička soli
1/2 lžičky cukru
30 g žitné chlebové mouky
60 g pšeničné chlebové mouky
210 g hladké mouky
10-12 g droždí
Náplň:
asi 50 g másla
3stroužky česneku
čerstvé posekané bylinky (použila jsem petrželku, oregano, bazalku, rozmarýn a tymián )
najemno nastrouhaný parmazán
Postup přípravy receptu:
Těsto zpracujeme v domácí pekárně a necháme ho v ní vykynout. Poté jej vyjmeme, propracujeme a vyválíme na pomoučené ploše do přibližného obdélníku cca 50x30cm.
Máslo rozehřejeme, rozmačkáme do něj česnek a malinko jsem osolila. Máslem s česnekem potřeme celý plát těsta, posypeme hustě bylinkami a nastrouhaným parmazánem.
Plát rozdělíme po délce na 6 pruhů, naskládáme je na sebe a opět rozdělíme na 6 částí.
Ty vyskládáme vedle sebe do pečícím papírem vyložené formy na biskupský chlebíček, potřeme zbytkem másla a necháme ještě min. 30 minut vykynout.
Trouby rozehřejeme na 180C a dáme péci. Já pekla 40 minut.
středa 11. června 2014
Kuřecí s medovo - hořčicovou omáčkou s koprem
Na přípravu budete potřebovat:
2 kuřecí prsa
koření adžika ( obsahuje také kopr)
sůl
olej
Na omáčku:
1PL medu
2PL dijonské hořčice
necelá 1PL worcesteru
100ml smetany na vaření
čerstvý kopr
kousek másla
koření adžika ( obsahuje také kopr)
sůl
olej
Na omáčku:
1PL medu
2PL dijonské hořčice
necelá 1PL worcesteru
100ml smetany na vaření
čerstvý kopr
kousek másla
Postup přípravy receptu:
Prsa nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme. Můžeme použít jen pepř bez jiného koření.
Vymícháme med s hořčicí a worcesterem a nasekáme kopr.
Na oleji opečeme plátky masa z obou stran a vyjmeme. Výpek zalijeme cca 3PL vody a vlijeme rozmíchanou směs. Prohřejeme, přilijeme smetanu, necháme přejít varem, vsypeme kopr a zjemníme kouskem másla. Vrátíme prohřát maso.
Vymícháme med s hořčicí a worcesterem a nasekáme kopr.
Na oleji opečeme plátky masa z obou stran a vyjmeme. Výpek zalijeme cca 3PL vody a vlijeme rozmíchanou směs. Prohřejeme, přilijeme smetanu, necháme přejít varem, vsypeme kopr a zjemníme kouskem másla. Vrátíme prohřát maso.
pondělí 9. června 2014
Grilovaná cuketa s bylinkovým dipem
Na přípravu budete potřebovat:
Postup přípravy receptu:
Opékala jsem na grilovací pánvi.
Cuketu nakrájíme na kolečka nebo plátky cca 1cm vysoké. Opečeme je na
olivovém oleji z obou stran, vyjmeme a osolíme. Pokud budeme grilovat na
grilu, cukety opečeme nasucho, poté potřeme olivovým olejem a osolíme.
Na dip nastrouháme najemno balkánský sýr, rozdrtíme do něj česnek, přidáme zakysanou smetanu a posekané bylinky. Promícháme, popř. dosolíme.
Na dip nastrouháme najemno balkánský sýr, rozdrtíme do něj česnek, přidáme zakysanou smetanu a posekané bylinky. Promícháme, popř. dosolíme.
Hlávkový salát jako špenát
Na přípravu budete potřebovat:
okrajové listy hlávkového salátu, ty více zelené ( bez žeber)
kousek másla
česnek
cibule
mléko nebo smetana
hladká mouka
vejce, kdo je zvyklý
sůl
kousek másla
česnek
cibule
mléko nebo smetana
hladká mouka
vejce, kdo je zvyklý
sůl
Postup přípravy receptu:
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme
moukou a upražíme světlou jíšku. Přidáme na jemnější proužky nakrájené
listy, podlijeme malinko mlékem, promícháme a necháme zavadnout. Osolíme
a chvilku prováříme. Přimícháme rozmačkaný česnek a jedno vejce a
necháme ještě provařit.
Každý má způsob přípravy špenátu určitě svůj, tak jenom zkuste vyměnit v době přebytků špenát za salát, je to výborné.
Každý má způsob přípravy špenátu určitě svůj, tak jenom zkuste vyměnit v době přebytků špenát za salát, je to výborné.
neděle 8. června 2014
Labužnický grilovaný hermelín
Na přípravu budete potřebovat:
Hermelín, cammembert apod., anglická slanina, cibule, grilovací koření dle libosti, olej, alobal
Postup přípravy receptu:
Na alobal potřený olejem dáme hermelín, posypeme
kořením, poklademe nejprve slaninou, pak kolečky cibule, okořeníme,
obrátíme a celý postup opakujeme i z druhé strany.
Pevně zabalíme.
Grilujeme nebo může použít i nasucho pánev (cibule se pak i lépe opeče).
Papriková pomazánka s nivou a cottagem
Na přípravu budete potřebovat:
1 červená paprika
cca 100g nivy
1 cottage
2 jarní cibulky ( bílé části)
pažitka
cca 100g nivy
1 cottage
2 jarní cibulky ( bílé části)
pažitka
Postup přípravy receptu:
Nivu nalámeme do mixéru, přidáme na kusy nakrájenou
papriku a jarní cibulky a umixujeme. Vmícháme cottage a nakrájenou
pažitku.
pátek 6. června 2014
Chřestová polévka s hráškem
Na přípravu budete potřebovat:
bílý chřest
zelený mražený hrášek
šalotka
máslo
vývar
sladká smetana na vaření
sůl
špetka muškátového oříšku
zelený mražený hrášek
šalotka
máslo
vývar
sladká smetana na vaření
sůl
špetka muškátového oříšku
Postup přípravy receptu:
Šalotku zpěníme na másle, přidáme na kousky nakrájený
oloupaný chřest a chvilku společně podusíme. Zalijeme vývarem, osolíme,
okořeníme muškátovým oříškem a vaříme přibližně 15 minut, dokud chřest
nezměkne.
Pak přisypeme hrášek a prohřejeme. Polévku nahrubo rozmixujeme, přilijeme smetanu a 5 minut provaříme. Dochutíme příp. solí.
Pak přisypeme hrášek a prohřejeme. Polévku nahrubo rozmixujeme, přilijeme smetanu a 5 minut provaříme. Dochutíme příp. solí.
Paprikový dip s nivou
Na přípravu budete potřebovat:
Čerstvá červená paprika
5dkg nivy
1 zakysaná smetana
1 stroužek česneku
případně sůl na dochucení (podle slanosti nivy)
5dkg nivy
1 zakysaná smetana
1 stroužek česneku
případně sůl na dochucení (podle slanosti nivy)
Postup přípravy receptu:
Červenou papriku zbavíme semínek a bílých žeber a spolu
s nivou a česnekem pokrájíme nahrubo do mixéru, ve kterém umixujeme na
hrubší kaši.
Jelení steak se švestkovou omáčkou
Na přípravu budete potřebovat:
Jelení kýta nebo svíčková
tymián
rozmarýn
jalovcové bobule
1KL octa balsamiko
olej
sůl
Na omáčku:
250g čerstvý švestek
šalotka
houby ( nemusí být)
2dcl červeného vína
2dcl vývaru
2 PL třtinového cukru
sůl
tymián
rozmarýn
jalovcové bobule
1KL octa balsamiko
olej
sůl
Na omáčku:
250g čerstvý švestek
šalotka
houby ( nemusí být)
2dcl červeného vína
2dcl vývaru
2 PL třtinového cukru
sůl
Postup přípravy receptu:
Nejprve naložíme maso, můžeme den předem, ale nemusíme.
Posekanými bylinkami a rozdrceným jalovcem posypeme steaky, zakápneme
olejem, promícháme a necháme marinovat.
Mezitím připravíme omáčku. Najemno nasekáme šalotku, kterou zpěníme
lehce na oleji, přidáme na měsíčky nakrájené švestky a cukr, necháme
rozpustit a zalijeme vývarem a vínem. Necháme asi 15 minut vařit, až se
většina tekutiny odpaří a vznikne sirupovitá omáčka. Dochutíme, solí,
popř. cukrem. Já ještě přidala zvlášť podušené houby, ale dávat se
nemusí.
Na rozpálenou pánev vložíme steaky, osolíme z jedné strany a po obrácení z druhé, a propečeme je tak, jak jsme zvyklí. Já mám ráda tak akorát, medium, takže stačí 3 minuty z každé strany. Poté maso necháme odpočinout 5 minut zabalené v alobalu.
Podáváme se švestkovou omáčkou.
Na rozpálenou pánev vložíme steaky, osolíme z jedné strany a po obrácení z druhé, a propečeme je tak, jak jsme zvyklí. Já mám ráda tak akorát, medium, takže stačí 3 minuty z každé strany. Poté maso necháme odpočinout 5 minut zabalené v alobalu.
Podáváme se švestkovou omáčkou.
Flambovaný rump steak s omáčkou s brandy
Na přípravu budete potřebovat:
1 rump steak ( měla jsem o hmotnosti 400g)
čerstvě drcený pepř
čerstvý rozmarýn a tymián
hrubá mořská sůl
2PL brandy
2 šalotky ( popř. bílá část ze dvou jarních cibulek )
1PL medu
trochu balsamikového octa
1PL demi glace
olej
čerstvě drcený pepř
čerstvý rozmarýn a tymián
hrubá mořská sůl
2PL brandy
2 šalotky ( popř. bílá část ze dvou jarních cibulek )
1PL medu
trochu balsamikového octa
1PL demi glace
olej
Postup přípravy receptu:
Steak min. hodinu před pečením vyjmeme z lednice, aby
získal pokojovou teplotu. Potřeme z obou stran lehce olejem, opepříme a
posypeme hojně nasekanými bylinkami.
Pánev vhodnou na pečení steaků ( nejlépe litinovou ) hodně rozpálíme a
steak na ní z obou stran opečeme. Já jsem měla maso vysoké cca 2cm a
pekla jsem 2 minuty z každé strany. Každý zvolí délku pečení podle toho,
jak chce mít steak propečený. Ty 2 minuty byly na propečení medium . Ke
konci pečení polijeme steak lžící brandy a zapálíme. Alkohol necháme
vyhořet, steak vyjmeme a zabalíme do alobalu.
Do pánve přidáme kousek másla a na něm zesklovatíme jemně posekané šalotky, přilijeme balsamico, vmícháme ocet, med, demi glace a malinko vody , cca 3PL. Provaříme, podle potřeby zredukujeme a přidáme ještě lžíci brandy. Dochutíme případně solí.
Do pánve přidáme kousek másla a na něm zesklovatíme jemně posekané šalotky, přilijeme balsamico, vmícháme ocet, med, demi glace a malinko vody , cca 3PL. Provaříme, podle potřeby zredukujeme a přidáme ještě lžíci brandy. Dochutíme případně solí.
středa 4. června 2014
Marinovaný králík
Na přípravu budete potřebovat:
rozporcovaný králík
3 dcl bílého vína
sůl
na marinádu:
2dcl oleje
2 PL sójové omáčky
1KL worcesteru
1 KL červené papriky
2 KL octa balsamiko
6 snítek rozmarýnu a tymiánu - po třech nasekáme a zbytkem proložíme maso
4 velké stroužky česneku
sůl
na marinádu:
2dcl oleje
2 PL sójové omáčky
1KL worcesteru
1 KL červené papriky
2 KL octa balsamiko
6 snítek rozmarýnu a tymiánu - po třech nasekáme a zbytkem proložíme maso
4 velké stroužky česneku
Postup přípravy receptu:
Porce masa osolíme, vložíme do pekáče a potřeme z obou
stran marinádou. Podlijeme vínem, přidáme snítky bylinek a můžeme nechat
marinovat přes noc, ale postačí i 2 hodiny.
Poté maso vložíme přiklopené do vyhřáté trouby na 200C asi na hodinu,
přeléváme výpekem a pokud je ho málo, podléváme vodou nebo vývarem. Po
hodině odkryjeme a dopečeme.
Podávala jsem s dýňovým zelím http://inkitchenopen.blogspot.cz/2014/06/dynove-zeli.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tip sommeliéra z Alkohol.cz, který vhodně spároval víno s tímto receptem.
https://www.alkohol.cz/produkty/hibernal-vh-nemcicky-0-75l-2015-10291/
Chuť i vůně výběrového vína Hibernal z vinařství ZD Němčičiky je výrazná a lahodí nejen bílým masům, ale taky dezertům. Je příjemně nasládlé, chutná po ovoci: angreštu, citrusech a černém rybízu. Na soutěžích toto víno získalo několik ocenění a rozhodně stojí za ochutnání.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tip sommeliéra z Alkohol.cz, který vhodně spároval víno s tímto receptem.
https://www.alkohol.cz/produkty/hibernal-vh-nemcicky-0-75l-2015-10291/
Chuť i vůně výběrového vína Hibernal z vinařství ZD Němčičiky je výrazná a lahodí nejen bílým masům, ale taky dezertům. Je příjemně nasládlé, chutná po ovoci: angreštu, citrusech a černém rybízu. Na soutěžích toto víno získalo několik ocenění a rozhodně stojí za ochutnání.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dýňové zelí
Na přípravu budete potřebovat:
1/2 dýně hokkaido
1 cibule
máslo
2 lžíce hladké mouky
kmín
sů, cukr, ocet - podle chuti
1 cibule
máslo
2 lžíce hladké mouky
kmín
sů, cukr, ocet - podle chuti
Postup přípravy receptu:
Dýni oloupeme ( nemusíme ) a nastrouháme nahrubo. Na
másle zpěníme cibulku, zaprášíme moukou, osmahneme a přidáme dýni.
Osolíme, okmínujeme a podlijeme vodou.
Dusíme do měkka. Dochutíme podle
chuti cukrem a octem.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)