Na přípravu budete potřebovat:
čerstvé ostružiny
250g tvarohu
200ml zakysané smetany
moučkový cukr podle chuti
vanilková esence ( já jsem použila Bourbon vanille od Dr. Oetkera )
hnědý cukr na posypání
200ml zakysané smetany
moučkový cukr podle chuti
vanilková esence ( já jsem použila Bourbon vanille od Dr. Oetkera )
hnědý cukr na posypání
Postup:
Tvaroh se smetanou, moučkovým cukrem a vanilkovou
esencí ušleháme dohladka. Na dno pohárků vhodných do trouby ( zapékací
mističky apod.) poklademe ostružiny a na ně navršíme tvarohový krém.
Trochu s pohárky zatřeseme, poklepeme, aby se krém dostal mezi
ostružiny. Povrch posypeme hnědým cukrem.
Rozpálíme v troubě gril a pod rozpálený vložíme pohárky. Jakmile začne cukr na povrchu bublat, vyjmeme.
Pokud máte k dispozici flambovací pistoli, opaltepouze cukr na povrchu a je hotovo ;-)
Rozpálíme v troubě gril a pod rozpálený vložíme pohárky. Jakmile začne cukr na povrchu bublat, vyjmeme.
Pokud máte k dispozici flambovací pistoli, opaltepouze cukr na povrchu a je hotovo ;-)
Lze použít jakékoliv jiné ovoce, zejména bobulové (
maliny, rybíz, jahody), dobrá bude určitě arónie, muchovník a třeba i
větší nakyslé ovoce nakrájené na kousky.
Můžu vám s klidným svědomím říct, že to je něco úžasně dobrého a
rychlého. A z dostupných surovin si pochutnáte jako v luxusní restauraci
Žádné komentáře:
Okomentovat