Prohledat tento blog
sobota 21. března 2020
Vajíčkový salát Retro (podle ČSN z roku 1976)
Dnes jsem pro vás přichystala recept na sálat již čtvrtý v pořadí, po vlašském, pochoutkovém/pařížském a pfeferonovém, který se připravuje přesně tak, jak ho připravovali v lahůdkách podle norem v roce 1976. Takže Retro vajíčkový salát je tu.
Na přípravu 1 kg salátu budete potřebovat:
(suroviny jsou v čisté váze, očištěné a bez nálevu)
360 g vajec (použila jsem 7 M)
250 g brambor uvařených ve slupce
80 g cibule
180 g sladkokyselých okurek
160 g majonézy
40 g plnotučné hořčice
15 g octa (dala jsem podstatně méně) ... nejprve zkuste max 1 KL, podle kyselosti okurek a pak
případně dochuťte, raději postupně
25 g soli ( dle chuti)
Postup přípravy receptu:
Studená vejce a brambory nakrájejte na stejně velké kostičky (cca 1x1 cm). Můžete použít mřížkové kolečko. Okurky a cibuli nakrájejte najemno. Vše vložte do misky a osolte. Majonézu vymíchejte s hořčicí, trochou octa a spojte s ní všechny ingredince v misce. Promíchaný salát nechte uležet v chladu alespoň hodinu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Dobrota, až na to množství soli.
OdpovědětVymazatLepší v žádných lahůdkách nikde nekoupíte.������
OdpovědětVymazatTo je pravda, lepší nenajdete ani v jiných receptech.
OdpovědětVymazatJe to jako v recepturách teplých jídel absolutně dokonalé. Kdo tenkrát ty ČSN vytvořil a škoda,že se podle nich nevaří dnes.
OdpovědětVymazatSul pouzivam himalajskou neskodi jako bezna naopak ma kladny vliv na zdravi.
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Vymazathimalajská a zdravá? sůl je vždy sůl a je jedno ze které díry se vykope
Vymazat