Dýňová polévka patří neodmyslitelně k podzimu. Už jsem jich vyzkoušela spoustu a jako poslední mě chuťově zaujala tahle s červenou curry pastou a kokosovým mlékem. Připravovala jsem ji v polévkovači Easy Soup od Tefal , na který jsem nedávno sepsala recenzi .
Na přípravu budete potřebovat :
1 dýni hokkaido
1 malý brambor ( nemusí být )
1 cibule
1PL červené curry pasty
200ml kokosového mléka
1/2KL mletého římského kmínu a koriandru
špetka drceného chilli
kousek másla nebo ghí
čerstvý koriandr
Postup přípravy receptu :
1. Pokud budete připravovat polévku v polévkovači, je nutné si cibuli zesklovatět na másle v jiném kastrůlku. K cibuli ke konci restování přidáme rozvonět curry pastu. Vše vložíme do nádoby polévkovače. Přidáme na kostky nakrájenou dýni a brambor, okořeníme, osolíme, zalijeme vývarem nebo vodou a kokosovým mlékem. Přiklopíme a zvolíme program Krémová polévka. Polévkovač se sám postará díky svému mixéru o skvělou konzistenci. Do hotové polévky vmícháme posekaný čerstvý koriandr.
2. Pokud budete vařit bez polévkovače, postup bude stejný, jen s tím rozdílem, že kokosové mléko přilijeme až po rozmixování polévky a necháme ho ještě pár minutek prohřát.
Žádné komentáře:
Okomentovat